Vivo X200 Pro Hakkında Yeni Detaylar Paylaşıldı

Vivo X200 Pro

Ekim ayında piyasaya sürülmesi beklenen vivo X200 Pro hakkında yeni detaylar ortaya çıktı. Bu kez de telefonun kamera özellikleri sızdırıldı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden vivo, bu sonbaharda iki yeni amiral gemisi telefon çıkaracak. vivo X200 ve X200 Pro adını taşıyan bu yeni amiral gemisi modellerin ekim ayında çıkacağı büyük ölçüde netlik kazanmış durumda. Bu telefonların çıkışına daha iki ay olsa da son günlerde sızıntılar üst üste geliyor. Hatırlarsanız daha birkaç gün önce telefonların batarya özelliklerine dair detaylar ortaya çıkmıştı. vivo X200 Pro, dün önemli bir sızıntıya daha konu oldu. Bu kez de telefonun kamera özellikleri hakkında yeni bilgiler sızdırıldı.

Akıllı telefon dünyasıyla ilgili sızıntılarıyla tanınan Digital Chat Station hesabı tarafından paylaşılan bilgilere göre vivo X200 Pro, kamera konusunda önemli geliştirmelerle gelecek. Telefonun arka kamerasında ana lens, Sony’nin kısa süre önce duyurduğu yeni 50 megapiksellik sensörünü kullanacak. Bu yeni nesil sensörde 22nm işlem teknolojisi kullanılıyor. Lens vivo X100 Pro’dakinden daha küçük olacak ama diyaframı daha geniş (f/1.57) olduğu için daha fazla ışık alarak daha yüksek görüntüde fotoğraflar çekebilecek.

Öte yandan bu ana lense eşlik edecek kameralardan birinin de 200 megapiksellik periskop telefoto lens olacağı söyleniyor. Hatırlarsanız vivo X100 Ultra’da da benzer bir periskop telefoto kamera kullanılmıştı.

vivo X100s Pro

vivo X200 ve X200 Pro, MediaTek’in ekim ayında çıkaracağı yeni nesil yonga seti Dimensity 9400’ü kullanan ilk telefonlar olacak. Dimensity 9400’nin yine aynı dönemde çıkacak Snapdragon 8 Gen 4’e yakın bir performans sunması bekleniyor.

Daha önce gelen bilgilere göre vivo X200 Pro, 6.7 inçlik OLED bir ekrana sahip olacak. Bu ekranın çözünürlüğünün 1.5K, yenilenme hızının ise 120 Hz olması bekleniyor. Ekranın altında ise ultrasonik bir parmak izi sensörü bulunacağı söyleniyor

Geçtiğimiz günlerde gelen bilgilere göre Pro modeli 6000 mAh’lık büyük bir bataryaya sahip olacak. Bataryadaki bu artışa rağmen telefonun ağırlığının çok artmayacağı, çünkü vivo’nun X Fold 3’te de kullandığı yeni batarya teknolojisin kullanacağı söyleniyor.

Arcane 2. Sezon Bölümleri İnternete Sızdırıldı