Resident Evil Remake’lerine Bir Yenisi Daha Ekleniyor

Resident Evil Remake

Resident Evil remake’lerine bir yenisi daha ekleniyor. Capcom, bu efsanevi seriyi başlatan oyunu günümüz teknolojisiyle yenilemeye hazırlanıyor.

Oyun dünyasının en önemli korku-gerilim serileri arasında yer alan Resident Evil serisi, son yıllarda remake’lerle adından söz ettirmeyi başardı. Oyun dünyasında bugüne kadar gördüğümüz en başarılı remakeler’den bazıları Resident Evil serisinden çıktı. Bu da seriye ilgiyi genel olarak arttırdı. Şu ana kadar çıkan Resident Evil remake’lerinin yakaladığı bu başarı, serinin diğer oyunları için de benzer bir yol izlenmesinin önünü açtı. Nitekim bir diğer Resident Evil oyununun daha remake’inin yapılması gündemde.

resident evil 2

Oyun dünyası içinden bilgi paylaşan en önemli kaynaklardan biri olan Daniel Richtman’ın paylaştığı bilgilere göre Capcom, ilk Resident Evil oyununun Remake’ini çıkarmayı planlıyor. Resident Evil Remake henüz hazırlık sürecinin ilk aşamalarında olduğu için şimdilik bir çıkış tarihi belirlenmiş değil. Ancak çalışmalar hız kazandıkça tüm detaylar yavaş yavaş ortaya çıkmaya başlayacaktır.

Aslında ilk Resident Evil oyununun daha önce de bir remake’i yapılmıştı. Bu remake ilk başta 2002 yılında Nintendo GameCube’e özel olarak çıkmıştı. Daha sonra bu remake’in HD versiyonları diğer platformlara da geldi. Üstelik bu remake beğeni de kazandı. Ancak aradan geçen 22 yılda artık o da epey eskimiş durumda. Bu yüzden Capcom’un yeni bir Resident Evil remake yapmasını isteyen çok sayıda oyuncu var. Stüdyo da bunun farkında olduğu için şimdi bu oyunu bir kez daha yenilemeye hazırlanıyor.

Apple’dan Dengeleri Değiştirebilecek ChatGPT Hamlesi