Call of Duty 2019 hakkında ilk açıklama!

cod

2019’da raflardaki yerini alacak olan Call of Duty oyununu geliştiren Infinity Ward, yapım hakkındaki ilk açıklamayı yaptı. İşte konu hakkındaki detaylar.

Bilindiği üzere CoD serisinin yeni oyunu olan Black Ops 4, bu senenin son çeyreğine doğru satışa sunulacak. Call of Duty tarihinde ilk defa bir oyun hikaye moduna sahip olmadan raflardaki yerini alacak. Peki bu durum serinin ilerleyen oyunlarında da devam edecek mi? İşte bu sorunun yanıtı.

Yeni Call of Duty, hikaye modu ile gelebilir

Call of Duty serisinin isim ve yapım haklarını elinde bulunduran Activision, geliştirme aşamasında 3 farklı stüdyo ile çalışıyor. Bu stüdyolar sırayla yeni CoD oyununu geliştiriyorlar. Yani basit bir hesaplamayla, her stüdyonun yeni CoD oyununu geliştirmek için önünde 3 yılının olduğunu söyleyebiliriz.

Fakat bazen bu 3 yıllık süre de oyunun tam anlamıyla geliştirilmesi için yeterli olmayabiliyor. Aynı CoD Black Ops 4’te olduğu gibi. 12 Ekim’de satışa sunulacak oyunun yapımcısı olan Treyarch, geliştirme aşamasında yeterli zaman olmadığı için oyunda hikaye modunun bulunmayacağını açıklamıştı.

Neyse ki bu durum yeni CoD oyunları için de geçerli olmayacak. Keza 2019’da çıkacak olan CoD oyunu geliştiren Infinity Ward, şimdiden senaryo modu üzerine çalışmalara başlamış durumda. Şirketin verdiği iş ilanında FPS oyunlarına ilgi duyan senaryo yazarlarının arandığı belirtiliyor. Bu da direk olarak yeni CoD oyununun hikaye modu için bir senaryo yazarının arandığı şeklinde yorumlandı.

Elbette henüz konuşmak için çok erken. Muhtemelen yeni CoD oyunu ile ilgili ilk detaylar önümüzdeki sene gerçekleşecek olan E3’te ortaya çıkacaktır.

E3 2018’in en iyi oyunları