Yeni CoD oyunu belli oldu! Call of Duty Modern Warfare 2019!

modern warfare

Önümüzdeki günlerde resmiyet kazanması beklenen yeni CoD oyunu gün yüzüne çıktı. Call of Duty Modern Warfare 2019 bu yılki CoD oyunu olacak.

Oyun sektörünü az çok yakından takip edenlerin de bildiği üzere Activision her yıl yeni bir CoD oyununu satışa sunuyor. Geçtiğimiz yıl hikaye modu olmayan serinin ilk online odaklı yapım Black Ops 4 satışa sunulmuştu. Peki 2019 yılında oyun severleri bekleyen yeni CoD yapımı hangisi?

Genel kanı Activision’ın önceki serilerini devam ettireceği yönündeydi. Ghosts, Advanced Warfare gibi oyunların devam edeceği düşünülüyordu. Fakat yayıncı ekip hiç beklenmedik bir hamleyle sonlanan Modern Warfare oyunlarını yeniden canlandırma kararı aldı.

Call of Duty Modern Warfare 2019 geliyor!

Biraz şaşırtıcı olsa da 2019’da çıkacak olan yeni CoD oyunu Call of Duty Modern Warfare olacak. Birkaç farklı kaynak bu bilgiyi doğrulamış durumda. Ayrıca oyun sektörünün saygın mecralarından biri olan Eurogamer da oyunun soft reboot olacağını iddia etti. Yani seri belli dinamiklere bağlı kalarak yeniden karşımıza çıkacak. Soft reboot oyunlarında senaryo tamamen değişiyor. Mekanlar, kişiler, kısacası herşey değişiyor. Aynı kalan tek şey ise belli oynanış dinamikleri diyebiliriz.

Açık konuşmak gerekirse Activision’ın Modern Warfare kararı herkesi olduğu gibi bizleri de şaşırttı.

Hatırlanacağı üzere ilk Modern Warfare oyunu 2007 yılında satışa sunulmuştu. Bu oyun Call of Duty serisinin modern savaşlara geçiş yolunda attığı ilk adımdı.

Frostbite yeni saç teknolojisiyle göz dolduruyor