Microsoft, Surface Phone ile oyuna geri dönüyor

surface phone 4

#İŞBİRLİĞİ

Akıllı telefon pazarındaki yüksek rekabet koşulları yüzünden havlu atmak zorunda kalan Microsoft, şimdi Surface Phone ile sahalara geri dönmenin planlarını yapıyor. İşte detaylar.

Günümüzde hemen hemen her sektörde belli oranda bir rekabetin olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Fakat hiçbir sektördeki rekabet dozajı, akıllı telefon pazarında olduğu kadar da aşırıya kaçmıyor.

Bu durumun temel nedeni ise, sektöre sonradan dahil olan Çinli üreticilerin uyguladıkları agresif fiyat politikası. Tabi ki şunu baştan belirtmek gerekiyor. Bu durum biz kullanıcılar için son derece avantajlı fiyatların ortaya çıkmasını sağlıyor. Fakat madalyonun öbür tarafında, kepenk indirme kararı alan, çeşitli ülkelerdeki faaliyetlerini durduran üreticileri de göz ardı etmemek gerekiyor.

Bahse konu bu duruma en yakın örnek ise, Sony Mobile’ın içlerinde Türkiye’nin de bulunduğu pek çok pazardan çekilme kararı. Henüz resmi bir açıklama gelmemiş olsa da Sony Mobile’ın Eylül itibariyle Türkiye pazarından çekilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Peki bu durumun sebebi ne? Tabi ki sektördeki amansız rekabet koşulları.

Hatırlanacağı üzere zamanında Microsoft gibi bir dev bile bu rekabet şartlarına daha fazla direnemeyerek, sessizce köşesine çekilme kararı almıştı. Şimdi ise yıllar sonra Microsoft, Surface Phone ile sahalara geri dönüyor.

surface phone 1