Samsung Galaxy Note 9 ilk sertifikasını aldı

2

Son dönemde Samsung’un adını çokça gündeme taşıyan amiral gemisi Note 9, tanıtımına bir ay kala her detayıyla ortaya çıkıyor. Phablet şimdi de FCC’den geçti. İşte 9 Ağustos’ta tanıtılacak olan telefonun son bilgileri!

Şüphesiz önümüzdeki dönemin en iddialı telefonlarından birisi olan Galaxy Note 9, detaylarıyla her gün daha da netleşiyor. Önceki gün ortaya çıkan S-Pen işlevleri ve dün ortaya çıkan renk seçeneklerinin ardından şimdi de FCC’den geçen cihazın, ayak sesleri iyiden iyiye gelmeye başladı. Ağustos ayında duyurulmaya hazırlanan phablet amiral gemisi FCC’den hem sim kilitsiz, hem de operatör sürümleriyle geçti.

note9

Note 9’un Unpacked etkinliği 9 Ağustos’ta

SM-N960U model numarasına sahip Note 9‘un tasarımına baktığımızda, ön kısımda seleflerine benzer bir çerçevesiz ekrana sahip olduğunu görüyoruz. Bu tasarımda yanlarda çerçeve yok denecek kadar azken, alt ve üst kısımda bir miktar belirgin şekilde bulunuyor. Ekranın boyutu ise 6.4 inç.

1

Arkayı çevirdiğimiz ise yatay yerleştirilmiş çift kamera kurulumu ve kameranın altına yerleştirilen parmak izi okuyucu göreceğiz. Samsung, henüz hazır görmediği ekrana gömülü parmak izi okuyucusunu ve iris tarayıcıyı kullanmayacak. Bu ikilinin yerine parmak izi okuyucu ve yüz tanıma sensörleri görev alacak.

s pen kalem

Note 9‘un geleneksel S-Pen’i, bu senenin yıldız detaylardan birisi. Telefonla kablosuz bağlanan ve pek çok işleve sahip olacak kalemin, bu kez enerji ihtiyacından kaynaklı kendi bataryası bulunacak.

Kapağın altında bekleyen detaylar da en az diğerleri kadar dikkat çekici. Snapdragon 845Exynos 9810 yongasetlerini alışageldiğimiz şekilde farklı varyasyonlar olarak kullanacak olan Güney Koreli şirket; 6/8 GB bellek, 64/128/256 GB depolama seçenekleriyle de göz dolduracak. Bunun haricinde 12 MP çift arka kamera, 8 MP ön kamera, 3850 mAh pil ve IP68 sertifikası da bizi karşılayacak detaylar arasında yer alıyor.

Uygun fiyatlı iPhone ile iPhone X yan yana!