General Motors Daha Az Sedan Daha Fazla Elektrik Dedi

general motors a abd de emisyon davasi acildi 9659108 6724 o

Amerikan otomobil devi General Motors Şirketi’nde Cadillac üretiminden sorumlu isim yaptığı açıklamada değişen pazar şartları nedeniyle hybrid ve elektrikli araçlara odaklanacaklarını söyledi.

Yüz yılı aşkın süredir piyasada olan Amerika merkezli otomobil devi General Motors değişen şartlar nedeniyle üretim stratejisinde değişikliğe gideceğini açıkladı.

Dünyadaki en popüler SUV modeli olan Cadillac, şirketin kâr dengelerini büyük ölçüde belirliyor ve yılın ilk yarısı boyunca dünya çapında bu modelin satışında %27’lik artış sağlanmasına rağmen şirketin sedan modelleri ile başı büyük dertte gibi görünüyor çünkü yılın aynı döneminde markanın sedan modelleri satışında %16’lık bir düşüş yaşadı. Bu ani düşüş ile şirket fabrikalarında işten çıkarmaların eşiğine geldi ve sedan satışlarını dengelemek için büyük bir çaba gösteriyor.

Şirket CT5 ve CT6 isimlerinde iki farklı büyüklükte otomobili müşterilerine sunmaya hazırlanıyor ama bu araçları üretmek için bir fabrika daha kurmak zorunda kalacak. Şirketin B planı ile Alman otomobil devi Audi’nin A3 modeline muadil olacak şekilde lüks bir sedan üretmek. Şirketin pazardaki konumu tartışılmaz tek araçları olan SUV’lar Cadillac XT4 ismi verilen bir modelle piyasadaki Volvo XC90 modelleri ile yarışmayı planlıyor.

Cadillac, pazarın yeni göz bebekleri elektrikli ve hybrid araçlarla ilgili planı ise  yılın ilerleyen aylarında, eller serbest sürüş ile saat 140 km’ye kadar gidilebilen Super Cruise sitemini tanıtmak.