Chevrolet yeni elektrikli otomobilini tanıttı

Chevrolet

Chevrolet Blazer adını taşıyan yeni elektrikli otomobilini tanıttı. Blazer EV, 45 bin dolarlık fiyatıyla oldukça iddialı geliyor.

Elektrikli otomobil pazarı hızla büyümeye devam ettikçe, otomobil üreticileri de bu alana yaptıkları yatırımı arttırıyor. Bugün geldiğimiz noktada sektöre yön veren otomobil üreticilerinin neredeyse tamamı bu alana girmiş durumda ve bu alanda sundukları modellerin sayısı her geçen gün artıyor.

Elektrikli otomobil alanında sunduğu modellerin sayısını arttıran bu şirketlerden biri de General Motors çatısı altında yer alan Chevrolet. Amerikalı otomobil üreticisi, yeni elektrikli otomobili Blazer’ı tanıttı. Blazer EV, 45 bin dolarlık fiyatıyla oldukça rekabetçi bir otomobil olacak gibi görünüyor.

Chevrolet

Blazer EV, elektrikli otomobil pazarında Tesla’yı zirveden indirmek isteyen General Motors’un önümüzdeki yıllarda çıkaracağı çok sayıda elektrikli otomobilden biri olacak. Chevrolet Blazer EV, 2023 yazında piyasaya sürülecek ve 45 bin dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak. Blazer SS olarak anılan bir üst modeli ise yaklaşık 66 bin dolara satışa çıkacak.

Chevy, elektrikli SUV’unun tek bir şarjla yaklaşık 515 kilometre yol alabileceğini söylüyor. Ancak bu rakam henüz EPA gibi bağımsız kurumlar tarafından test edilip doğrulanmadı. Eğer Chevy’nin bu iddiası doğru çıkarsa, Blazer, piyasadaki en uzun menzilli elektrikli otomobillerden biri olacaktır ki 45 bin dolarlık bir elektrikli otomobil için bu oldukça önemli bir özellik. 557 beygir gücündeki araç, 0’dan 100’e 4 saniyede çıkıyor.

Öte yandan Chevy, bu araçın birden farklı versiyonunu çıkarmayı planlıyor. Bu versiyonlardan biri de polis arabası. Polis arabası olarak tasarlanan versiyon Blazer SS modelinin daha büyük bataryalı bir versiyonu olacak.

Disney Plus’a +18 filmler de geliyor