Büyük LPG zammı öncesinde araç kuyrukları oluştu

Benzin fiyatlarına bir zam daha

Geçtiğimiz gün LPG’ye zam geleceği haberi araç sahiplerini benzin istasyonlarına yönlendirdi. Bazı istasyonlarda uzun araç kuyrukları oluştu. İşte detaylar.

Büyük LPG zammı öncesinde araç kuyrukları oluştu. Malum, ülkemizde akaryakıt fiyatları son derece yüksek. Hali hazırda benzin ve mazot 8 TL sınırına dayanmış durumda. Bu tabloda LPG’ye olan talep de doğal olarak artıyor. Özellikle de bazı benzinli araçların yakıt tüketimi konusunda pek tutumlu olmaması, insanları tüp taktırmaya zorunlu bırakıyor.

LPG fiyatları görece olarak benzin ve mazota göre çok daha ucuz. Hatırlanacağı üzere LPG’ye son zam yaklaşık olarak 2 hafta önce yapılmıştı. 29 kuruşluk zam sonrası LPG’nin litresi İstanbul’da 5.20 TL’ye kadar yükselmişti.

Büyük LPG zammı öncesinde araç kuyrukları oluştu

Büyük LPG zammı öncesinde araç kuyrukları oluştu

Geçtiğimiz gün LPG fiyatına bir zam daha geleceği ve fiyatın 6 TL’ye dayanacağı iddia edildi. Kısa süre sonra bu iddiaların gerçek olduğu ve LPG fiyatına 71 kuruş zam yapılacağı ortaya çıktı. Bu zamla birlikte İstanbul’da LPG’nin litre fiyatı 5.91 TL’ye yükseldi.

Zammın gece yarısından itibaren geçerli olacağı nedeniyle benzin istasyonlarında uzun kuyruklar oluştu. LPG’yi zamsız fiyattan alıp depolarını fullemek isteyen sürücüler adeta benzin istasyonlarına akın ettiler.

Bu arada dip not olarak belirtelim. LPG fiyatlarına uzun süredir bu kadar büyük ölçekli bir zam gelmiyordu. Gelen zamlar da ÖTV’den karşılanıyordu. Fakat LPG’den alınan ÖTV son zamlarda sıfırlandığı için 71 kuruşluk zam pompaya yansıtıldı.

iPhone 13 Pro Max en iyi ekran ödülünü aldı