Buick elektrikli otomobil konseptini paylaştı

Buick elektrikli otomobil

General Motors çatısı altında yer alan başarılı otomobil üreticisi Buick elektrikli otomobil konseptini paylaştı.

Bugün geldiğimiz noktada artık otomobil dünyasının geleceğini elektrikli otomobillerin domine edeceği konusunda pek bir şüphe kalmamış durumda. Bu yüzden neredeyse tüm otomobil şirketleri kendi elektrikli otomobillerini geliştirmek için önemli yatırımlar yapıyor. Ayrıca Apple gibi normalde otomotiv sektöründe yer almayan dev şirketler de bu alana girmeye hazırlanıyor.

Elektrikli otomobillere olan ilginin artmasının ardından kendi elektrikli otomobilini geliştirmek için düğmeye basan bu şirketlerden biri de General Motors çatısı altında yer alan Buick. Bu alanda hazırlıklarını sürdüren şirket, ilk elektrikli otomobilinin neye benzeyeceğini göstermek için konsept çalışmasını paylaştı.

buick ev

Buick elektrikli otomobil için yayınlanan konsept tasarımı, dört kapılı bir coupe otomobili gözler önüne seriyor. Buick elektrikli otomobil özellikle keskin hatları ve şık tasarımıyla dikkat çekiyor.

Elbette bu bir konsept otomobil ve bir gün yollarda görüp görmeyeceğimiz muamma fakat şirketin yayınladığı bu konsept tasarımı, bu alana dair vizyonlarını ortaya koyması yönünden önemli. Çünkü yayınlanan bu konsept tasarımıyla birlikte şirketin aklında nasıl bir model olduğunu görme şansı yakalıyoruz.

Buick, Wildcat adını taşıyan bu konsept otomobilinin teknik özellikleri ve performansı hakkında pek detay paylaşmadı. Ancak bu konseptin bir prototipten çok gelecek otomobilleri için bir ilham kaynağı olduğunu belirtti. Yani bu aracın performansı zaten şirketin elektrikli otomobilleri için bir standart olarak kabul edilemez.

Şirketin seri üretime giren ilk elektrikli otomobilinin Electra SUV olması bekleniyor. Bu aracın da 2024 yılında üretime gireceği tahmin ediliyor. Ancak 2030 yılına geldiğimizde şirketin tüm modellerinin elektrikli otomobillerden oluşması planlanıyor.

Panasonic ve Leica birlikte kamera ve lens geliştirecek