Asus ROG Phone 6, 5 Temmuz’da Küresel Olarak Piyasaya Sürülüyor

a22

Birkaç hafta önce Asus, markanın yaklaşmakta olan ROG Phone 6 oyun akıllı telefon serisinin, Qualcomm’un en yeni Snapdragon 8+ Gen 1 amiral gemisi SoC’sine sahip dünyanın ilk oyun akıllı telefonları olacağını açıklamıştı.

Şirket, ROG Phone 6 serisi küresel lansman etkinliğinin 5 Temmuz’da Tayvan’da düzenleneceğini onayladı. Sanal lansman etkinliği çevrimiçi olarak canlı yayınlanacak. Twitter’da yayınlanan duyuruda, ROG Global hesabı, ROG Phone 6 serisinin lansmanının yanı sıra, markanın 7 Haziran’da birkaç yeni oyun aksesuarını ve bir dizi yeni oyun kulaklığını da duyuracağını belirtmişti.

Asus ROG Phone 6 serisi, serideki 3 modelden oluşan geçen yılki ROG Phone 5 serisinin halefi– standart ROG Phone 5 , ROG Phone 5 Pro ve ROG Phone 5 Ultimate . 3 cihazın tümü geçen yılki Snapdragon 888 SoC tarafından destekleniyordu.

ROG Phone 6

Bu yıl, Asus’un ayrıca , 3 cihazın da aynı amiral gemisi Snapdragon tarafından destekleneceği standart ROG Phone 6, ROG Phone 6Pro ve ROG Phone6 Ultimate olacak 3 modelde ROG Phone 6 serisini piyasaya sürmesi bekleniyor. 

Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 SoC’nin bu kadar çok beklenmesinin nedeni , orijinal Snapdragon 8 Gen 1 ile karşılaştırıldığında, yeni Snapdragon 8+ ‘ın Snapdragon 8 Gen 1’den hem daha iyi performansa hem de daha iyi güç verimliliğine sahip olmasıdır. 

Qualcomm, Samsung’dan TSMC’ye geçerek Snapdragon 8+ için CPU performansını %10 ve GPU performansını %10 artırdıQualcomm, Snapdragon 8+ Gen 1 için güç verimliliğini %30’a kadar artırmayı bile başardı ; bu, yonga setinin genel olarak daha az güç tükettiği ve yeni yonga setinin getirdiği performans kazanımlarına ek olarak iyileştirilmiş termal ve iyileştirilmiş pil ömrü sağladığı anlamına geliyor. 

Apple Watch için alınan yeni patent tespit edildi