Otomobil sektörü Çinli firmaların eline geçti!

Otomobil dünyasında Hyundai

Dünyanın en önemli otomotiv markalarının ambargo uygulaması nedeniyle Rusya’dan çekilmesi sonrası, pazardaki boşluğu Çinli markalar doldurmaya başladı.

Otomobil sektörü Çinli firmaların eline geçti! Son günlerini yaşadığımız 2022’nin en can sıkıcı olaylarından biri de Rusya’nın Ukrayna’ya savaş açmasıydı. Her ne kadar Rusya bu durumu savaş olarak nitelendirmekten kaçınsa da yaşanan olayların başka bir şey olmadığı bir gerçek. Öte yandan savaşın ilk günlerinden itibaren Rusya’nın karşısında yer alan büyük devletler, karşı taraftan bir geri adım gelmemesi üzerine planladıkları ambargo uygulamalarını peşi sıra gündeme almışlardı.

Tesla otomobillerinde kritik güvenlik hatası!

Akıllı telefondan beyaz eşyaya kadar pek çok sektör temsilcisi hızla Rusya’daki pazarlardan çıkarken, şüphesiz en büyük kayıpların yaşandığı pazar otomotiv sektörü oldu. Rusya’daki otomobil pazarının bel kemiğini oluşturan Renault, Toyota, Mercedes, Hyundai, Peugeot gibi markalar arkalarına bile bakmadan bu ülkeyi terk ederken, onlardan doğan boşluğu ise Çinli şirketler devraldı.

Apple elektrikli otomobil

Otomobil sektörü Çinli firmaların eline geçti!

Yapılan bir araştırmaya göre Çinli otomotiv üreticileri bu yılın başında Rus pazarının yalnızca %9’una hakimdiler. Ancak yıl içerisinde diğer büyük markaların ülkeden çıkmasıyla birlikte oluşan boşluğu son derece iyi bir şekilde dolduran Çinli otomotiv üreticileri., pazar payını günden güne arttırarak Kasım 2022 itibariyle %31 seviyesin çıkarttı.

Buick elektrikli otomobil

Üstelik önümüzdeki yıl da bu durumun devam edeceği ve Çinli otomotiv markalarının pazarın en az %40’ını ele geçireceği tahmin ediliyor. Tabi Rusya’nın da kendi otomotiv markalarını desteklediğini ve onların da büyük bir gelişim içerisinde olduklarını ifade edelim.

Tesla yatırımcıları Elon Musk’a kızgın