NFT dünyasındaki düşüşe Bored Ape de dayanamadı

Bored Ape

NFT dünyasında bir süredir yaşanan düşüşe, en popüler NFT koleksiyonu olan Bored Ape de dayanamadı.

Bildiğiniz gibi son dönemde kripto para pazarında ciddi bir çöküş yaşanıyor. Bitcoin ve Etherium gibi en “güvenilir” kripto paralar bile zirve yaptıkları kasım ayındaki değerlerinin çok altına düşmüş durumda. Kripto para pazarındaki bu düşüş, haliyle NFT pazarını da etkiliyor. Çünkü daha ilk günden beri bu iki blockchain tabanlı sistem el ele gidiyor. Ancak kripto pazarında bu çöküş yaşanmadan önce bile aslında NFT pazarında yavaş yavaş gerileme başlamıştı. Kripto pazarındaki kriz bu düşüşü daha hızlandırdı. Bugün geldiğimiz noktada NFT pazarı değerinin üçte ikisini kaybetmiş durumda. Üstelik bu düşüş en popüler NFT’lere bile yansımış durumda.

instagram nft 2

Şu anda NFT denince akla gelen ilk NFT koleksiyonu Bored Ape oluyor. Çünkü Bored NFT’lerin sadece en yüksek fiyata satılan NFT eserleri olmakla kalmıyor. Aynı zamanda NFT dünyasının da reklam yüzü haline gelmiş durumdalar. Bu yüzden en azından onların NFT dünyasındaki düşüşten etkilenmeyecek kadar güvenilir yatırımlar olduğu düşünülüyordu. Ancak NFT pazarındaki düşüş onları da vurdu.

Bored Ape koleksiyonundaki NFT’ler, son 30 günde yüzde 30 değer kaybetti. Bu düşüşün başlıca sebeplerinden biri bu koleksiyonun sahibi olan Yuga Labs’in Bored Ape benzeri NFT’ler satan bir kişiye karşı dava açması oldu. Çalıntı eser suçlamasıyla açılan bu dava, hem Yuga Labs’e karşı eleştirilerin artmasına sebep oldu hem de NFT’lerin mülkiyet haklarını yeniden tartışmaya açtı.

Samsung yeni 3nm çiplerinin üretimine başladı