Blizzard’tan flaş Diablo 4 açıklaması: Oyuncular bize kızmasın

diablo 4

Geçtiğimiz haftasonu Diablo 4’ün betası, oyunu ön sipariş eden oyunculara açıldı. Genel olarak Diablo 4 beğenildi, ancak oyuna girmek için sırada beklemek, oyuna girince bağlantının kesilmesi gibi bazı problemler oldu. Blizzard’tan bu problemlerle ilgili açıklama geldi. Ünlü geliştirici kısaca oyuncular gönlünü ferah tutsun diyor. İşte detaylar…

Diablo 4‘ün betasına yoğun ilgi olunca, sunucu tarafında problemler yaşandı. Birçok oyuncu bekleme sırasına girdi ve saatlerce bekleyenler oldu. Oyuna girince bağlantısı kesilen kullanıcılar da oldu. Ancak Blizzard cephesinden gelen yeni açıklama tam sürümde bu tarz sorunların yaşanmayacağının garantisini veriyor.

Diablo ekibinin başındaki isim Rod Fergusson, NME’ye yaptığı açıklamada beta deneyiminin tam sürümü çok daha iyi hale getireceğini ve hatalardan arındıracağını söyledi. Zaten beta sürümlerinin de amacı budur. Herhangi bir oyun, beta testi sürecine girer ve hatalar tespit edilir. Geliştiriciler bu hataları düzeltip, oyunun tam sürümünde problem olmamasını sağlar. Eğer oyunda online özellikler varsa kasıtlı olarak sunuculara yük bindirerek, neler olduğunu görürler ve buna göre önlem alırlar. Fergusson da bunu söylüyor, özellikle Blizzard sunucularını test etmenin en iyi yolunun bu olduğunu vurguluyor.

diablo 4

Gears of War serisinde de yer alan Rod Fergusson, “Oyuncular açısından sinir edici bir durum olabiliyor. Gelen tepkilere baktığınızda da bunu görüyoruz. Aslında bize kızmasınlar, çünkü oyunun tam sürümünü en iyi hale getirmemiz için bize yardımcı oluyorlar. Bu açıdan bakmalarını istiyorum” dedi.

Diablo 4’ün açık betası 24 Mart Cuma günü başlayacak ve 26 Mart Pazar gününe kadar sürecek. Tam sürüm 6 Haziran’da PC, PS4, PS5, Xbox One ve Xbox Series X/S platformlarında çıkacak.

ChatGPT’ye rakip olacak Google Bard erişime açıldı