Diablo 4 bonus XP etkinliği sorunlu başladı

diablo

Blizzard kısa süre önce Diablo 4’te bonus XP ve altın haftası olacağını açıklamıştı. Bu etkinlik problemli başlangıç yaptı. Blizzard’tan açıklama geldi.

Diablo 4‘te %35 XP yani deneyim puanı ve altın sağlayan bonus haftası başladı. Ancak sosyal medyada bazı oyuncular bonusun %35 değil, %25 olduğunu söyledi. Ekran görüntüleri paylaştı. Blizzard’tan Adam Fletcher Twitter’da yaptığı açıklamada geliştirici ekibin konuyla ilgilendiğini ve bonusun %35’e çıkması için hızlıca güncelleme yayınlayacaklarını duyurdu. Bonus XP ve altın haftası 27 Kasım’a kadar sürecek.

diablo 4

Blizzard önümüzdeki günlerde Diablo 4’e 100. seviye oyuncular için yeni bir oyun sonu deneyimi ekleyecek. Bu etkinlikte ödül olarak bir Paragon Glyph’i verilecek. 12 Aralık’ta da ilk mevsimsel etkinlik olan Midwinter Blight yayınlanacak. Bu iki etkinlikle ilgili daha fazla detay sonra açıklanacak.

Şirket geçtiğimiz günlerde en çok şikayet edilen noktalardan birisini daha düzeltti. Artık Cehennem Dalgası etkinliklerinde kaybolan sandıklar olmuyor. Oyuncular sandıklardan çok az Canlı Çelik materyalinin çıktığını söylüyordu, güncellemeyle birlikte sandıklardan düşen Canlı Çelik sayısı 3’ten 5’e yükseldi. Bazen sandıklardan şansa ekstra 5 tane daha Canlı Çelik düşebiliyor.

diablo 4

Canlı Çelik materyeli 2. sezon boss’larından olan ve Uber Unique eşya düşürebilen Duriel için oldukça önemli. Duriel’i çağırmak için Izdırap Parçaçığı ve Çelik Mukuslu Kaygan Yumurta isimli iki farklı materyal lazım. Izdırap Parçaçığı ve Çelik Mukuslu Kaygan Yumurta, Varshan ve Grigoire isimli diğer iki boss’tan düşüyor. Bu iki boss’u çağırmak için de ayrıca materyal toplamak gerekiyor. Varshan gerekli materyalleri Fısıltı Ağacı veriyor. Zaten Varshan’ın olduğu zindan ağacın hemen yanında. Grigoire, 5 tane Canlı Çelik’le çağırılabiliyor.

Oyuncular karakterlerinin kaçınırken, hareket ederken veya atla bir yere giderken neredeyse görünmeyen çok küçük engellere takılı kalmasından da şikayetçi. Sosyal medya ve topluluk platformlarında yazılanlara bakarsak, küçük taşlar, çıkıntılar veya benzer cisimler gereksiz engeller oluşturuyor. Zindanlarda da bu durumun yaşandığına dikkat çeken oyuncular, bazen karakterlerinin bu engellere takılıp hareket edemediğini ve boşuna öldüğünü söylüyorlar. Şikayet edilen durum Diablo 4 ilk çıktığında da dile getirilmişti.

Wolverine hakkında yeni bilgiler sızdı