Blizzard oyunları Steam’e geliyor

Blizzard Overwatch

Steam, oyun dünyasının en önemli stüdyolarından birini yanına çekmeyi başardı. Önümüzdeki aydan itibaren Blizzard oyunları Steam’e gelmeye başlayacak.

Oyun dünyasında uzun yıllar konsollar ve bu konsollara özel oyunlar arasında dönen rekabet, son dönemde oyun platformlarına taşınmış durumda. Sony ve Microsoft, PlayStation Plus ve Game Pass ile konsol tarafında rekabete girerken, PC tarafında ise Steam ile Epic Games’in mücadelesini izliyoruz. Steam bu mücadelede halihazırda önde olsa da rakiplerine karşı üstünlüğünü kaybetmemek için önemli adımlar atmaya devam ediyor. Steam’in son hamlesi ise oyun dünyasının en köklü ve en büyük stüdyolarından birini kendi tarafına çekmek oldu.

Blizzard ile anlaşan Steam, stüdyonun önde gelen pek çok oyununun yakında Steam’de PC oyuncuları ile buluşacağını duyurdu. Steam’in bu duyurusu oyun dünyasını şaşırttı. Çünkü bildiğiniz gibi Blizzard’ın Battle.net adlı kendi oyun platformu ve PC tarafında yıllardır oyunlarını bu platform üzerinden oyun severlerle buluşturdu. Hal böyleyken stüdyonun oyunlarını Steam’e getirmeye karar vermesi şaşkınlık yarattı.

Activision Blizzard aşı politikası ile ilgili yeni bir karar aldı

Blizzard konuyla ilgili yaptığı açıklamada, her ne kadar Battle.net’i desteklemeye ve buraya yatırım yapmaya devam etmeye kararlı olsak da oyun severlerin oyunlarımızı her yerde bulabilmesi ve oynayabilmesi için bariyerleri yıkmak istedik ifadelerini kullandı.

Stüdyonun Steam’e gelecek ilk oyunu Overwatch 2 olacak. Yeni Overwatch oyunu 10 Ağustos’ta Steam’deki yerini alacak. Böylece Steam kullanıcıları tam da bu dönemde başlayacak olan Overwatch 2: Invasion etkinliğine katılabilecekler. Steam kullanıcılarının Overwatch 2’yi Battle.net hesaplarına bağlamaları gerekecek ama bunun dışında oyunu Steam üzerinden oynayabilecek ve platformdaki tüm özelliklerden faydalanabilecekler.

Overwatch 2’den sonra başka hangi oyunların Steam’e geleceği henüz açıklanmadı ama stüdyonun Warcraft ve Diablo gibi sevilen serilerinin de ilerleyen dönemde platformda yerini alması sürpriz olmayacaktır.

PlayStation Plus ağustos ayında 10 oyun kaybedecek