EA oyunları Steam yolunda!

steam

Electronic Arts, kendi stüdyolarının geliştirdiği yapımları tekrardan Steam üzerinden satışa sunmak için harekete geçti. İşte konu hakkındaki detaylar.

Oyun sektöründeki rekabet gün geçtikçe biraz daha artıyor. Genel anlamda satışların dijitale kayması geliştiricilerin de direkt olarak kullanıcılara satış yapmasının önünü açtı. Eski düzende oyunlar kutulu olarak satılıyor ve genel olarak distribütörler ile çalışılıyordu.

Yeni düzende ise önemli geliştiriciler, dijital mağazaları sayesinde oyunlarını ilk elden oyun severler ile buluşturabiliyorlar.

steam

Dijital oyun satışının en önemli adresi ise Steam diyebiliriz. En azından bu durum PC için bu şekilde. EA’nin de aralarında bulunduğu bazı geliştiriciler kendi dijital mağazalarını açarak oyunlarını Steam’den çekmişlerdi. Fakat bir çoğu oyunlarını tekrardan Steam üzerinden satışa sunmaya başladı.

WWE 2K20 incelemesi için tıklayın

Görünen o ki önümüzdeki dönemde Electronic Arts da tekrardan Steam’e geri dönecek. Zira EA’nin Twitter üzerinden yaptığı buharlı paylaşım bu şekilde yorumlanmış durumda. Dilerseniz bu paylaşıma aşağıdan göz atabilirsiniz.