Blizzard Oyunlarını Linux’a Taşımaya Hazırlanıyor

Blizzarddan Ilginc Reklam Calismasi

Popüler oyunlarını Linux işletim sistemine taşımak için harekete geçen Blizzard’ın gerekli finansmanı Linux kullanıcılarından isteyebileceği söyleniyor

Özellikle Steam platformunun desteğini almasının ardından birçok oyun yapımcısının dikkatini çeken Linux işletim sistemi, sonunda Blizzard Entertainment‘ın da dikkatini çekmeyi başarmış gibi görünüyor. Diablo, Warcraft ve Starcraft gibi klasikleşmiş oyunların yapımından sorumlu olan Blizzard şu ana kadar Linux kullanıcılarının isteklerine kayıtsız kalmış olsa da, ortaya çıkan yeni bilgiler stüdyounun oyunlarını Linux‘a taşımak için harekete geçtiğini gösterdi.

Blizzard-entertainment

Popüler Blizzard oyunlarını Linux’ta görmek isteyen oyunseverler tarafından bugüne kadar sayısız imza kampanyası başlatılmış ve alınan tüm desteğe rağmen sonuçsuz kalmış olsa da, Change.org üzerinden başlatılan yeni bir kampanya Linux kullanıcılarını umutlandırdı. Change.org üzerinden yeni imza kampanyasını başlatan kullanıcı, Blizzard yönetimiyle irtibat halinde olduğunu ve stüdyonun oyunlarını Linux’a taşımak için çalışmalara başladığını müjdeledi.

Blizzard Entertainment‘ı bünyesinde barındıran yayımcı firma Activision’un oyunları Linux işletim sistemine taşımakla pek ilgilenmediği, fakat stüdyonun oyunları Linux’a taşımak adına gerekli finansmanı Kickstarter üzerinden sağlayabileceği söyleniyor.

Aralarında popüler oyunların da yer aldığı birçok heyecan verici projenin kullanıcılar tarafından finanse edilmesini sağlayan Kickstarter’ın Blizzard gibi dev bir stüdyo tarafından kullanılması oldukça alışılmadık olsa da, bu yol izlendiği taktirde gerekli finansmanın Linux kullanıcıları tarafınan sağlanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Ericsson ve Apple Arasındaki Dava Kızışıyor