Blizzard Diablo 4 oyuncularını yine kızdırdı

123 7

Diablo 4’e eklenen yeni binek zırhı oyuncuları ikiye böldü. Bazı oyuncular Blizzard’ın para politikasını gözden geçirmesi gerektiğini savunuyor.

Diablo 4‘te karakter ve binek için alınabilecek kozmetik ürünler var. Blizzard oyun içindeki mağazayı sıklıkla güncelliyor ve yeni kozmetik ürünleri satışa sunuyor. Geçtiğimiz günlerde binek için yeni bir zırh paketi satışa çıktı. Paket içinde 7800 platin de (Oyun içi para) bulunuyor. Zırh paketinin fiyatı 65 dolar. Neredeyse Diablo 4’ün standart sürümüyle aynı fiyatta. Bu durum oyuncular arasında tartışmalara neden oldu.

Bazı oyuncular paket içinde 7800 platin olduğundan fiyatının avantajlı olduğunu savundu. Normalde 7800 platin almak isteyen bir kişinin 80 dolar civarında ücret ödemesi gerekiyor. Diğer yandan Blizzard’ın para kazanma politikasının berbat hale geldiğini ve şirketin mikro ödemelerle ilgili stratejisini değiştirmesi gerektiğini söyleyen oyuncular var.

diablo 4

Reddit’te açılan başlıkta birçok yorum yapıldı. Konuya değinen kullanıcılardan biri, “Blizzard’ın para kazanmak istemesini anlıyorum. Fakat bunu oyunculara değer vermeden yapması sinir bozucu” yorumunda bulundu. Bir başkası ise şirketin kurnazca davrandığını belirtti.

Diablo 4’te Kan Sezonu genel olarak beğenilse de, oyuncular karakterlerinin kaçınırken, hareket ederken veya atla bir yere giderken neredeyse görünmeyen çok küçük engellere takılı kalmasından şikayetçi. Sosyal medya ve topluluk platformlarında yazılanlara bakarsak, küçük taşlar, çıkıntılar veya benzer cisimler gereksiz engeller oluşturuyor. Zindanlarda da bu durumun yaşandığına dikkat çeken oyuncular, bazen karakterlerinin bu engellere takılıp hareket edemediğini ve boşuna öldüğünü söylüyorlar. Şikayet edilen durum Diablo 4 ilk çıktığında da dile getirilmişti.

Konami yeni projeler için geliştiriciler arıyor