Black Myth: Wukong’ın Xbox’ta Olmamasının Sebebi Sony’miş

Black Myth: Wukong

Son günlerin gözde oyunu Black Myth: Wukong’un ilk başta PlayStation 5 ve PC’ye yönelik olarak çıkıp, Xbox’a gelmemesinin arkasından Sony çıktı.

Bildiğiniz gibi son günlerde oyun dünyasında Black Myth: Wukong rüzgarları esiyor. Bugüne kadar Çin’den çıkan en büyük oyunlardan biri, belki de en büyüğü olan Black Myth: Wukong, geçtiğimiz hafta satışa sunuldu ve oyunseverler tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Sadece üç günde 10 milyon kopya satan Wukong, böylece Elden Ring ve Hogwarts Legacy gibi dev yapımları bile kıskandıracak bir performans sergiledi. Ne var ki Xbox kullanıcıları bu maceraya dahil olamadı. Çünkü oyun ilk başta sadece PlayStation 5 ve PC’ye geldi. Oyunun Xbox’a ise daha ileri bir tarihte geleceği açıklandı.

Geçtiğimiz günlerde gelen bir haber, bu gecikmenin sebebinin teknik bir aksaklık olduğunu söylüyordu. İddiaya göre Wukong’un Xbox versiyonunda bellek sızıntısı sorunu vardı ve bu bir türlü çözülemediği için Xbox’a gelemiyordu. Ancak gelen son haberler, bunun doğru olmadığını gösteriyor. Black Myth: Wukong’un Xbox’a gelmemesinin sebebi teknik sorunlar değil Sony’miş.

Black Myth Wukong

IGN ve Forbes gibi güvenilir kaynaklar tarafından paylaşılan yeni bilgiler, GameScience stüdyosu ile Sony arasındaki anlaşmanın Black Myth: Wukong’un ilk başta Xbox’a gelmesini engellediğini ortaya çıkardı. Oyun, konsol tarafında bir süre PlayStation’a münhasır olacak. Xbox’a ise aradan belli bir süre geçtikten sonra gelecek. Xbox bu iddialar hakkında bir yorum yapmaktan kaçındı ama Wukong’un er ya da geç Xbox’a geleceğinin altını çizdi.

ChatGPT Kullanıcı Sayısını İkiye Katladı