Black Myth: Wukong Satışlarda Rekor Kırdı

Black Myth Wukong

Black Myth: Wukong geçtiğimiz ay PlayStation 5 ve PC için yayınlandı. Oyunun her iki platformda toplamda ne kadar sattığı belli oldu. Geliştirici firma için işler bir hayli iyi gidiyor diyebiliriz.

Black Myth: Wukong’un ilk üç günde 10 milyon, ilk bir ayda ise toplamda 20 milyon sattığı ortaya çıktı. Yapım ayrıca tüm platformlarda üç milyon oyuncu sayısına ulaştı. Bu bilgiler de Tokyo Game Show’da Ken Kutaragi’den geldi. SteamID’ye göre oyuncuların 2.4 milyondan biraz fazlası Wukong’u PC’de oynadı. Geri kalan 600 bin kişi de PlayStation 5 oyuncusu oluyor. Bu durum oyuncuların yaklaşık %80’inin Black Myth’ı PC’de oynadığı anlamına geliyor.

Black Myth

Bir ayda 20 milyon satış, yapımı bugüne kadar en hızlı satan oyunlar listesinde üst sıralarda olmasını sağladı. Metacritic’e göre oyun PC ve PlayStation 5 kullanıcılarından genel olarak olumlu yorumlar aldı. PC’de ortalama 81, PlayStation 5’te de ortalama 75 puana sahip. Analist Daniel Camilo, Wukong için DLC’nin Çin Yeni Yılı civarında çıkabileceğini söyledi. Camilo, oyunun 20 milyon satışa ulaşacağını haftalar önce öngörmüştü ve sektörde sağlam bağlantıları olan biri.

Black Myth’ın üç ya da daha fazla DLC’si olacağı iddia ediliyor. Normalde geliştirici stüdyo Game Science’ın iki büyük DLC çıkarmayı planladığı, ancak oyunun yüksek satış rakamlarına ulaşması ve başarılı olmasından sonra firmanın DLC planlarını değiştirdiğine yönelik rivayetler var. Tabii ki iddialar için bir şey demek zor. Neler olacağını da önümüzdeki günlerde göreceğiz.

Dell AI for Telecom Programını Tanıttı