Bitcoin yükseldi, kullanıcıların zararı yarım milyar doları buldu

İlk Bitcoin trilyoneri

Kripto para borsası, son birkaç gündür yükseliş trendine girdi. Bununla birlikte yükseliş demek her zaman kar etmek manasına gelmiyor.

Bitcoin yükseldi, kullanıcıların zararı yarım milyar doları buldu! Kripto varlıklar, dünya gündemini meşgul etmeye devam ediyor. Zaten yıl içerisinde stabil kaldığı gün sayısı bir elin parmaklarını geçmeyen bu varlıklar, sürekli bir şekilde ya artış trendiyle ya da düşüş trendiyle haber olmayı başarıyor. Kripto paraları bugünlerde konuşulur hale getiren konu ise, neyse ki uzun süren düşüş trendinden sonra artık yeni bir yükseliş trendinin işaretlerinin verilmesi.

Borsanın lider para birimi Bitcoin’in 47 bin dolar seviyesini geçmesiyle birlikte, kripto varlıklar içerisinde topyekün bir artış trendi başlamış oldu. Ulaştığı 47.500 dolar seviyesiyle son 3 ayın en yüksek düzeyini gören Bitcoin, bu anlamda kazancın ve karın bir sembolü olarak görülebilir ancak işin aslı hiç de öyle değil.

Kazakistan olayları global ekonomiyi etkiledi

Bitcoin yükseldi, kullanıcıların zararı yarım milyar doları buldu

Bilindiği üzere borsada “short” ve “long” terimleri sıklıkla kullanılır. Bilmeyen okurlarımız için biraz detay vermek gerekirse, Türkçesi kısa ve uzun olan bu iki kavram beklentilere göre kullanıcıların satış yapmasını veya alış yapmasını ifade eder. Piyasanın bugünden itibaren düşüşe geçeceğini düşünen kullanıcılar “short” yani “kısa” vadeli pozisyon açarlarken, yükselişe geçeceğini düşünen kullanıcılar ise “long” yani “uzun” vadeli pozisyon açarlar. Tabi bir de “tasfiye edilmek” var ki o da vadeli olarak pozisyon açan kullanıcıların belirttiği zararı kesme seviyelerine gelindiğinde pozisyonlarının kapatılması manasına gelir.

İşte bu teknik bilgilere neden yer verdik? Çünkü Bitcoin’de ki bu yükseliş trendi, short veya long şeklinde pozisyon açan kullanıcılara son 24 saatte tam 450 milyon dolar zarar ettirdi. En çok tasfiyenin Binance’de yapıldığı görülürken, gelen verilere göre lider borsa platformunda tasfiye edilen Bitcoin tutarının 169 milyon doları, Ethereum tutarının ise 117 milyon doları bulduğu açıklandı.

Cristiano Ronaldo CZN Burak ile ortak oluyor!