Huawei MateBook E: 2 in 1 Laptop PC inceleme

uerwerwe

#İŞBİRLİĞİ

Huawei MateBook E, 2’si 1 arada laptop PC, istekleriniz doğrultusunda hem tablet hem de dizüstü PC modunda kullanılabiliyor. Güçlü teknik detaylara sahip olan ürün, güncel Windows 11 işletim sistemiyle geliyor ve hem dokunmatik ekran hem de fiziksel klavye faktörüyle her an rahat kullanım deneyimleri elde etmenizi amaçlıyor. Şimdi bu ürünün detaylarına birlikte bakalım…

Huawei MateBook E PC’nin 3 temel kullanım modu var diyebiliriz.

1. Ürünü dizüstü PC formunda, dokunmatik ekranı ve fiziksel klavyesiyle kullanabilirsiniz.

2. Ürünü tablet modunda rahatlıkla taşıyabilir ve dokunmatik ekranıyla deneyimleyebilirsiniz.

3. Yaratıcılık istasyonunda, ki bu modda özellikle Huawei’nin güncel kalemiyle yaratıcı süreçlerinizi yönetebilirsiniz. Özellikle de çizim ve tasarım çalışmalarınız için.

Pandemi süreciyle birlikte hepimiz için bazı değişimler kaçınılmaz oldu. Örneğin, çoğumuz iş ve okul süreçlerimizi evlerimizden devam ettirebiliyoruz. Bu, evden işe ya da evden okula gidip gelirken trafikte kaybettiğimiz zamanı ortadan kaldırdığı gibi, zaman zaman evde çalışmanın rahatlığı da ekstra motivasyon anlamına geliyor.

Tabii böyle bir süreçte, laptop PC’ler ve akıllı tabletlere ciddi talepler oldu, oluyor. Bu noktada Huawei de ürettiği ürünlerle ön plana çıkan markalardan. Firmanın MateBook E ürünü ise, hem dizüstü PC hem de tablet detaylarını size bir arada sunuyor, böylece farklı mekânlar ve farklı kullanım senaryolarına karşı sizi önceden hazırlıklı konuma getiriyor.

Başta belirtmekte yarar var ki MateBook E, Intel’in 11 nesil Core i5 işlemcisinden gücünü alıyor ve güncel Windows 11 işletim sistemiyle geliyor. Evet, karşımızda güncel bir mobil PC var ve ofis uygulamalarından online görüntülü toplantılara, yüksek çözünürlüklü film deneyimlerine kadar günün hemen her anı size ayak uydurabilecek bir ürün bu.

Huawei MateBook E, tablet formundayken 7.99mm kalınlıkta ve 709 gram ağırlıkta

Tasarımda metal çerçevenin tercih edildiği ve köşelerden yumuşatılmış hatları bulunan ürün, arka taraftaki mat yüzey yapısı sayesinde hem parmak izi tutmuyor hem de mobil kullanımlarda, elde sağlam tutuş hissi sağlıyor.

3.5mm kulaklık girişi, hızlı şarj ve kolay veri aktarımı için Type-C bağlantı ve zengin işitsel detaylar için 4 hoparlör + 4 mikrofondan oluşan ses sistemi mevcut. Thunderbolt 4 desteği olduğunu da belirtelim. Ayrıca, güvenli kullanım için güç tuşuna entegre edilmiş parmak izi okuyucu sensör de başarılı performans sunuyor.

Huawei MateBook E, 12.6 inç değerde ekrana sahip

OLED panel teknolojisinin kullanıldığı bu ekran, 2560×1600 çözünürlük mevcut. Ekran gövde oranı %90 ve %100 P3 renk gamı sunuluyor. 60Hz tazeleme değeri bulunan ekran, aynı zamanda maksimum olarak 600nit parlaklık düzeyine erişebiliyor ve dış mekân kullanımlarında da iyi düzeyde görüntü belirginliği sağlayabiliyor. Tabii uzun süreli deneyimlerde gözlerinizin rahatsız olmaması için gelişmiş göz koruma özelliğinin olduğunu da belirtelim.

MateBook E’nin zengin renkler ve net görsel detaylar sunabildiğini söyleyebiliriz. Örneğin, bir Netflix ya da Amazon Prime aboneliğiniz varsa, güncel film ve dizileri keyifle izleyebilirsiniz. Görsel kalitesi kadar hoparlörler yardımıyla işitsel kalitesinin de güzel olduğunu tekrarlayalım.

Ekran, dokunuşlarınıza hızlı cevaplar verebildiği gibi, Huawei’nin güncel kalemiyle de uyumlu çalışıyor. Bu sayede, bir toplantıdayken hızlıca notlar alabilir, nerede olursanız olun çizimler yapabilir ya da ofisinizde, premium olarak nitelendirilebilecek dijital tasarımlara imza atabilirsiniz.

Huawei MateBook E: 2 in 1 Laptop PC inceleme

Cihaz, Intel’in 11. nesil Core i5 işlemcisinden güç alıyor

RAM tarafında 16GB LPDDRX RAM ve depolama tarafında da 512GB SSD depolama tercih edilmiş. Ekran kartı tarafında da Intel’in Iris XE çözümü var.

Bu detaylar, ofis dosyalarınız, çizim dosyalarınız, internetten yapacağınız araştırmalar, görüntülü görüşmeler ve fırsat bulduğunuzda oynayabileceğiniz grafik işlem gücü yüksek olmayan oyunlar için ideal.

Huawei’nin 4mm Shark Fin Fan teknolojisi bu cihazda da tercih ediliyor. Ürün, yük altındayken dahi aşırı ısınma faktörüne geçiş vermiyor ve genellikle soğuk çalışıyor.

Bu arada, ürünün kameralar tarafında da iddialı olduğunu belirtelim. Tabletin ön tarafında 8MP, arka tarafında da 13MP kameralar mevcut. Bu sayede gerek eğlence gerekse de iş amaçlı ihtiyaç duyduğunuzda çekimler yapabilirsiniz.

Normal tasarım formundaki laptopları göz önüne alacak olursak, genelde HD ön kamera ile geliyorlar. Huawei’nin sunduğu 8MP kamera ise, düşük ışık koşullarında dahi daha iyi görüntüleme anlamını taşıyor. Üstelik dörtlü mikrofon sistemi, online toplantılarda fazlasıyla işe yarıyor. Bu sistem, arka plandaki rahatsız edici sesleri filtreleyebildiği gibi sizin sesinizi olabilecek en berrak düzeyde karşı tarafa iletebiliyor. Eh, cihazın dörtlü hoparlör sistemi sayesinde siz de iyi detaylar duyuyorsunuz. Ürün, bu noktada da pek laptopdan önde diyebiliriz.

Günümüzde mobil cihazlar ve mobilite, yani mümkün olan her noktadan ihtiyaçları halledebilmek önemli

Bu noktada cihaz yetenekleri önem taşıyor. MateBook E, Bluetooth 5.1 ve Wi-Fi 6 gibi kablosuz bağlantı teknolojilerine sahip. Sadece birkaç saniyede gerçek kablosuz kulaklığınızla MateBook E’yi eşleştirebilir, Wi-Fi 6 destekli bir internet bağlantısıyla da yüksek boyutlu dosyalara dahi kısa sürede erişebilirsiniz.

Konu bir Huawei ürünü olunca, kablosuz bağlantı tarafında daha fazla seçeneğin olması da gayet normal. Huawei Share özelliği, size kablosuz Huawei ekosistemi oluşturmanız için yardımcı oluyor. Örneğin, eğer güncel bir Huawei akıllı telefonunuz varsa, kablosuz olarak bu ürünle ekran paylaşımı gerçekleştirebilir, sadece sürükle bırak yöntemiyle cihazlar arasında dosya paylaşımları gerçekleştirebilirsiniz. Biz özellikle bir kabloya ihtiyaç duyulmadan dosya paylaşımlarının gerçekleştirilebiliyor olmasından memnun kaldık.

Huawei MateBook E, beraberinde gelen 65w hızlı şarj destekli adaptörle şarj edilebiliyor

MateBook E, yarım saatte yarı yarıya, bir buçuk saatte de tamamen şarj olabiliyor.

Ürün, tek şarj ile yaklaşık 5 saatlik deneyim sunuyor. Tabii ki kullanım profillerinize göre bu sürede değişiklikler olabilir. Bizim deneyimimizi özetlemek gerekirse…

Kablosuz internet bağlantısı aktif, klavye takılı, ekran parlaklık düzeyi %50’de…

Bu detaylarla birlikte, 1 saat boyunca YouTube üzerinden FHD video izledik, 5 dakikalık bir görüntülü sohbet gerçekleştirdik, internetten birkaç indirme işlemi gerçekleştirdik ve geri kalan süreçte hem ofis dosyalarıyla ilgilendik hem de sosyal medyada gezintiye çıktık.

Bu arada, ufak boyutları sayesinde şarj cihazını yanınızda kolayca taşıyabilirsiniz. Hızlı şarj özelliğiyle birlikte destekli Huawei telefonunuzu da şarj edebilirsiniz.

Şimdi isterseniz biraz da fiziksel klavyeden söz edelim

Klavyenin kapağı, ürünü kullanmadığınız esnada bir nevi koruyucu kılıf görevi de üstleniyor.
Klavyenin kapak bölümünü görüntüleme ya da çizim deneyimleriniz için farklı açılarda konumlandırabiliyorsunuz.

440 gram ağırlıktaki klavye, tam boy klavye olarak karşımıza geliyor ve genellikle sessiz çalışıyor.

Tuşlara göz attığımızda, Türkçe karakter desteğinin sunulması sevindirici ve tuşların boyutlarının büyük, aralardaki boşlukların yeterince geniş olması da rahat kullanımı mümkün kılıyor. Hemen alt kısımdaki dokunmatik pad de bir mouse’a ihtiyaç duymadan rahatlıkla yol alabilmenizin önünü açıyor.

Huawei MateBook E: 2 in 1 Laptop PC inceleme

Ayrıca, PC için hazırlanan Huawei Mobile Cloud – Bulut depolama sisteminden de söz edelim…

Pandemi sebebiyle hem iş hem de okul süreçlerimizde yeni alışkanlıklar edindiğimiz, çoğu zaman evlerimizi de birer ofismiş gibi kullandığımız artık bir gerçek. Hal böyle olunca, yeni alışkanlıklar doğrultusunda yeni ihtiyaçlarımız da olabiliyor.

Huawei’nin bulut depolama sistemi, tüm dosyalarınızı, hatta PC’deki son hareketlerinizi dahi bulut üzerinde güvenli bir şekilde kaydediyor ve sonrasında Huawei kullanıcı adı ve şifrenizle farklı cihazlardan da erişmenize imkân sunuyor. Sistem tarafından senkronizasyon gerçekleştirildiği için her seferinde en güncel detaylarla karşılaşıyorsunuz ve bu sayede iş ve okul süreçlerinizde aksaklıklar yaşamanızın önüne geçiliyor.

Kullanımı kolay bir arayüzü bulunan uygulama, Early Bird kampanyası kapsamında, ilk aya özel 200GB’lık depolama hizmetini ücretsiz olarak sunuyor. Bu sayede bu yeni sistemi rahatlıkla deneyimleyebilir, avantajlarını bizzat görebilirsiniz.

Daha fazla detay için Huawei Türkiye’nin resmi websitesine göz atmanızda yarar var.

Toparlamak gerekirse…

Huawei MateBook E, hem laptop hem de tablet formunda çalışabilen ve Windows 11 işletim sistemini barındıran bir ürün arayanlar için ideal çözümlerden. Güçlü bir işlemciye ve geniş depolama alanına sahip. Ayrıca, hem dahili kameraları hem de dahili işitsel detayları pek çok rakibine kıyasla başarılı. Hem iş yaşantınızda hem de okul süreçlerinizde keyifle kullanabilirsiniz.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

General Mobile GMWatch akıllı saat inceleme