Bitcoin üretiminde zorluk düşüşü madencilerin yüzünü güldürdü: Yeniden yükseliş gelebilir

Bitcoin yatırımcıları bu detaya fed

Bitcoin üretiminde zorluk düşüşü en fazla takip edilen değerlerden bir tanesi. Hem madencilerin kazanacağı miktarı hem de piyasanın yönünü belli ediyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Blok zincir oluşturulması ne kadar kolaylaşırsa Bitcoin üretimi de aynı şekilde kolaylaşıyor. İşte tam da bu nedenle birçok madenci zorluk düşüşünü yakından takip ediyor. Yeni gelen detaylara göre blok zincir oluşturmak eskisine göre biraz daha kolaylaştı. Çin Devlet Konseyi’ne bağlı finansal istikrar ve kalkınma komitesi bunda önemli bir etkiye sahip.

Çin tarafından alınan yeni kararla birlikte Bitcoin üretiminde ciddi bir düşüş yaşandı. Şu anda kripto para üreticileri farklı ülkeler arayışına girdi. Böylece Bitcoin üretimini daha kolay yapabilecekleri bir yer bulmak istiyorlar. Şu anda ABD ve Moğolistan gibi ülkeler listenin ilk sıralarında yer alıyor. Madencilerin böyle bir boşluğa düşmesi kripto paralardaki ödül oranını da artırdı.

Bitcoin üretiminde zorluk düşüşü beklenenden fazla gerçekleşti

Tüm cihazların toplam işlem gücünü ifade eden hash rate oranı beklenmeyen bir şekilde düştü. Mayıs ayında 200 eksahash düzeyinde olan Bitcoin, 66 eksahash seviyesine kadar geriledi. Böylece kripto para çıkarmak çok daha kolay bir hale geldi.

Bitcoin üretiminde zorluk düşüşü

Çıkarılan blok sayısında da ciddi oranda azalış olması aslında bir noktada olumlu. Böyle bir tablo ortaya çıkınca kripto para madencilerinin iştahı kabardı. Şu anda herhangi bir madenci eskisine göre çok daha fazla kazanç sağlayabilir.

Bitcoin psikolojik eşiği aşmayı başardı

Zorluğun düşmesi ile birlikte madencilikte kar oranının artması daha fazla kişinin bu işe girmesini sağlayacak. Piyasanın toparlanması için bu önemli bir detay. Peki sizce Bitcoin ilerleyen dönemlerde beklenen yüksek noktalara ulaşabilecek mi? Yorumlar bölümünden düşüncelerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.