Yonga üretiminde rekabet iyice kızışıyor: Devler çarpışmaya devam ediyor

yonga üretiminde rekabet

Bütün dünyanın büyük bir ihtiyaç duyduğu yonga üretiminde rekabet iyice kızışmaya başladı. Özellikle pandemi süreci nedeniyle üretim ciddi ölçüde aksama yaşatmıştı. Hadi gelin yeni yonga üretim noktaları ile ilgili detaylara birlikte bakalım.

Yonga setleri sayesinde özellikle akıllı telefonları kullanmak çok daha kolay hale geliyor. Tüm dünyada küresel çip krizi yaşanırken insanlar önemli bir detayı fark etti. yonga üretim sektörü aslında sadece Asya’daki birkaç ülkeye bağlıydı. Yani onlar üretim yapmadığında yonga setleri büyük tehlikeye giriyordu.

Böyle bir zayıflık farkeden ülkeler yeni kararlar aldı. ABD ve Avrupa yonga seti üretimi ile ilgili kolları sıvadı. Ancak bu iki büyük bölgenin bile katılımı yeterli olmadı. Bunun üzerine Güney Kore işin içine dahil oldu.

Yonga üretiminde rekabet ne boyutta

Günümüzde ABD, Çin ve Avrupa ülkeleri yonga seti üretiminde yarışıyor. Bunların üzerine Güney Kore’de eklendi. Samsung tarafından yapılan bir çalışma ile birlikte yarı iletken yatırımları ciddi oranda artış gösterdi.

yonga üretiminde rekabet

2030 yılına kadar yonga setleri üretimi ile ilgili en az yüzde 60 oranında artış yaşanması bekleniyor. Güney Kore bunun büyük çoğunluğunu oluşturmak istiyor. Şu aralar eğer akıllı telefon veya başka cihaza sahip olmak istiyorsanız yonga seti yatırımı son derece mantıklı olacaktır.

Samsung Galaxy S21 serisi satışları Güney Kore’de rekor kırdı!

Yonga üretiminde rekabet her geçen gün daha fazla artış gösteriyor. 106 milyar dolarlık plan ile birlikte buna ek 97 milyar dolarlık genişleme taahhüt edildi. Ayrıca yapay zeka ve otonom araçlar en önemli yatırım alanları içerisinde yer alıyor. Bakalım Güney Kore bu rekabette hangi sırada konumlanacak.