Bitcoin psikolojik eşiği aşmayı başardı

Dijital TL için düğmeye basıldı

Pek çok uzmana göre 34 bin dolar bandı BTC için psikolojik eşikti. Nitekim Bitcoin bu psikolojik eşiği aşmayı başardı. İşte konunun detayları.

Kripto para piyasası zorlu bir Haziran ayını geride bırakmak üzere. Mayıs ayının sonlarında başlayan düşüş trendi, Haziran’da da devam etmişti. Hatta Haziran ayında BTC ve altcoinler belli kritik seviyelerin de altına inmişti.

Örneğin BTC’nin 30 bin dolar altına düşmesi kripto para yatırımcıları için kritik bir seviyeydi. Nitekim BTC bu baskıyı hızlı bir şekilde atlatarak tekrardan 30 bin dolar üzerine çıkmayı başarmıştı.

Son günlerde BTC’nin Haziran ayını belli bir seviyenin üzerinde bitirip bitirmeyeceği büyük merak konusuydu. Nitelim Bitcoin kendinden beklenildiği üzere 34 bin dolarlık kritik sınırı aşarak önemli bir engeli aşmış oldu.

Bitcoin psikolojik eşiği aşmayı başardı

Bitcoin’in Haziran ayını 34 bin doların üzerinde kapatması, önümüzdeki ay için satış baskısını azaltacaktır.

Malum, Mayıs ayının sonlarında ve Haziran ayında satış baskısı bir tık daha artmıştı. Dolayısıyla Haziran ayının 34 bin doların üzerinde bitmesi Temmuz ayındaki satış baskısını azaltabilir.

Öte yandan Çin’in BTC özelinde aldığı kararlar da bu kripto paraya zarar vermişti. Muhtemelen Temmuz ayı ile birlikte olumlu rüzgarlar esmeye başlayacaktır. Elbette bunun için konuşmak için biraz erken. Sonuç olarak bekleyip görmemiz gerekecek.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Kripto para ile ilgili hiç bir içeriğimiz yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir.

Kripto paralarda devlet desteği geliyor: Herkese 30 dolarlık Bitcoin