Tesla’nın Bitcoin kabul etmesi için bakın hangi şart öne sürüldü

Teknoloji sayesinde çok zengin olan insanlar

Tesla’nın Bitcoin kabul etmesi ilk etapta piyasada fazlasıyla olumlu karşılandı. Ancak Musk sonraki açıklamalarda tüm bunları altüst etti. Şimdi ise sadece bir şartla Tesla şirketinin Bitcoin kabul edeceğini açıkladı.

Kripto para dünyası her geçen gün daha fazla büyüyor. Özellikle devasa şirketlerin kripto para kabul etmesi bu alandaki gelişimini destekliyor. Mesela Tesla şirketinin Bitcoin ile ödeme kabul edeceğini açıklaması fiyatta artışa neden oldu. Bir türlü aşılamayan 40 bin dolar bu gelişme ile birlikte kolayca aşıldı.

Bunlar yaşadıktan sonra Elon Musk sektörü adeta manipüle etmeye başladı. Aniden Bitcoin’i överken daha sonra Dogecoin hakkından son derece olumlu açıklamalar yaptı. Bunun üzerine piyasada çok ciddi bir dengesizlik ortaya çıktı. Ayrıca Tesla şirketinin kendi kripto paralarını sattığı düşünüldü.

Tesla’nın Bitcoin kabul etmesi fiyatları arttırabilir

Elon Musk tarafından Twitter üzerinden yapılan paylaşımlarda Tesla firmasının kendisine ait Bitcoin varlıklarını satmadığı ifade edildi. Sadece kripto paraların alınıp satılabilir değerler olduğunu göstermek için yüzde 10 gibi bir bölümünün satıldığı söylendi.

Tesla'nın Bitcoin kabul etmesi

Tüm bunlara ek olarak Musk, Bitcoin madenciliğinin daha çevreci hale gelmesi ile birlikte yeniden ödeme sistemi olarak kullanılabileceğini söyledi. Hacker grubu Anonymous tarafından yayınlanan bir videonun böyle bir açıklama yapılmasında etkili olduğu düşünüyor.

Tesla mikroçip sorunu nedeniyle üretimini durdurabilir: Dünya devleri teker teker gidiyor

Tesla şirketi 42 bin Bitcoin almıştı. Eğer yüzde 10 gibi bir bölümü satıldıysa bu 4.200 Bitcoin’in elden çıkarıldığı anlamına geliyor. Böylece Tesla şirketinde 38 bin civarında Bitcoin olduğu ortaya çıktı. Bu gerçekten de iyi bir rakam. Eğer madencilik daha çevreci olursa Tesla yeniden kripto paralarını arttıracak.