Ötenazi uygulanan adamın son anları herkesi duygulandırdı (Video)

İsviçre’de ötanazi yaptıran adamın görüntüleri gündem oldu

Ötenazi uygulanan adamın son anlarda yaşadıkları büyük bir şok yarattı. Onun son saniyelerinin tamamı videoya çekildi. Hadi gelin hem o görüntülere hem de diğer detaylara birlikte bakalım.

2011 yılında ölmeyi seçmek isimli belgeselde ötenazi uygulanan adamın son anları gösterildi. Burada kısa bir süre içerisinde ölen adamın görüntülerini izleyeceksiniz. Normal şartlarda birisinin ölümü çok acı verici olabilir. Ancak bu adama uygulanan ötenazi yöntemi onun hiçbir acı çekmeden uyuyarak hayata gözlerini yummasını sağladı.

Öncelikle bu yöntemin herkese uygulanmadığını söyleyelim. Yani isteyen herkes bu yöntemi tercih edemiyor. Yalnızca iyileşmenin mümkün olmadığı ve kötü şartlarda kalan kişilerde bu uygulanıyor. Ayrıca çok sınırlı ülkeler de bu yöntemin uygulandığını söyleyebiliriz.

Ötenazi uygulanan adamın son dakikaları

Videoyu izlediğinizde ilk olarak hissedeceğiniz şey ölümün o derin soğukluğu. ALS hastası Peter Smedley hayatının çekilmez olduğunu düşünüyordu. Bu nedenle çok sınırlı ülkelerde bulunan ötenazi yöntemini tercih etti. İlk etapta bu yöntemi Hollanda uygulamıştı.

Görüntülerde yer alan bu adam ötenazi yönteminde ilk önce uykuya kaldı. Hemen ardından yavaş yavaş onu öldürecek ilaç içirildi. Baktığınız anda kendisinin yaşama dürtüsü ile rahat nefes alabilmek için su istediği görülüyor. Yani hayata karşı henüz tam olarak isteğini yitirmiş değil. Ancak ona su verilmiyor.

İntihar videosu yayınlayacak: Facebook bir türlü engel olamıyor!

Ötenazi uygulanan adamın yutkunma yetileri dahil olmak üzere birçok özellikleri devre dışı kaldı. Su içmesi halinde boğularak öleceği için bu adama son anlarında su içirilmedi. Ötenazi yöntemi şu anda bile büyük tartışmalara neden oluyor. Videoyu izlediğinizde neler hissettiğinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.