Bitcoin popülerliği düşüş yaşıyor: Google aramaları her şeyi ortaya çıkardı

Bitcoin gizliliği ve spot güvenliği arttırdı! Fed başkanı btc

Bitcoin popülerliği düşüş yaşamaya başladı. Özellikle son dönemlerde bu düşüşün çok daha net hale geldiğini görüyoruz. İşte konuyla ilgili merak edilen tüm ayrıntılar.

Kripto para devi Bitcoin popülerliği düşüş yaşama problemi ile karşı karşıya. 2017 ile 2018 yılları arasında kripto para devi yükselişe geçtiğinde arama sayısında çok ciddi bir artış görüldü. Yine 2020 yılının sonlarında ve 2021 yılının başlarında gerçekleşen artış nedeniyle herkesin ilgi yine bu alana yöneldi.

Bugünlerde kripto para biriminin neredeyse hiç hareket etmemesi ve yükseliş yaşamaması ilgiyi azaltıyor. İşte tam da bu nedenle Google aramalarında Bitcoin anahtar kelimesinden çok az yer veriliyor. Bu durum kripto para devinin yatay bir seyir izlemesi ile son derece yakından bağlantılı.

Bitcoin popülerliği düşüş aşamasında

Kripto para devi ile ilgili yaşanan bu popülerlik düşüşü birçok analistin gündeminde. Elbette onlar konuyu daha çok yatay seyir izlemeye bağlıyor. Şu sıralar kripto para devi 47 bin dolar seviyesinde. Yaklaşık olarak 1 aydır bu seviyeyi bir türlü kıramadı. İşte tam da bu nedenle ilgi azaldı.

Bitcoin popülerliği düşüş

Veri analiz platformu CryptoQuant’ın CEO’su Ki Young Ju tarafından yapılan açıklamalara göre kripto para yatırımcılarının rahat olması gerekiyor. Özellikle bu dönemlerde Bitcoin hızlı bir şekilde yükseliş yaşayabilir. Kripto para devine olan ilgi azaldığında hızlı bir yükseliş geliyor. Böylece küçük yatırımcı işin içine dahil oluyor.

Bitcoin yön belirsizliği iyice can sıkmaya başladı: 2022 nasıl olacak?

Küçük yatırımcılar bu işe dahil olmazsa balinalar yeterli miktarda para kazanamıyor. İşte tam da bu nedenle Bitcoin kimi zaman düşüş eğilimine girerken bazen küçük yatırımcının katılımı ile hızla yükseliyor. Konu ile ilgili gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.