Bitcoin sert düşüş yaşıyor: Mutlu hikayenin sonuna mı geldik!

Bitcoin ayı sezonuna

Uzun bir süredir yükseliş yaşayan Bitcoin sert düşüş ile gündemde. Sabah saatlerinde fiyatında önemli bir düşüş yaşandı ve birçok analist konuyla ilgili açıklama yaptı.

Bitcoin sert düşüş yaşamadan önce büyük bir tarih yazdı. Kripto paralar son dönemlerde çok büyük bir ilgi çekmeye başlamıştı. Özellikle Bitcoin dikkatleri en fazla üzerine toplamayı başaran kripto para birimi oldu. Elbette bu kadar yükselmesinin çok farklı nedenleri var.

Bu kadar yükselmesinin nedenlerinden ilki ABD ve Avrupa’da yapılan teşvikler. Amerikan doları bir süredir düşüş yaşıyordu. Bu durum hem paranın değerini kaybetmesine hem de enflasyon miktarının artmasına neden olmaya başlamıştı. Ancak birçok yatırımcı aldığı teşvikleri kripto paralara yatırdı.

Bitcoin düşüşü devam edecek mi?

Teşvikler 1 trilyon dolar rakamlarına ulaşınca yoğun bir şekilde Bitcoin alımı yapıldı. Böylece bu devasa kripto para biriminin fiyatı artırılmış oldu. Bundan sadece 4 ay kadar önce 10 bin dolar seviyelerinde olan Bitcoin şimdilerde 34 bin doları bile gördü.

Bitcoin sert düşüş

Fakat bu sabah çok ani bir şekilde düşüş yaşadı. Şu anki fiyatı 28 bin dolar seviyelerine doğru çekiliyor. Elbette çok fazla yatırımcının olması onun fiyatlarında sert geriye gidişi engelliyor. Ancak yine de yüzde 8 düşüşü sadece bir gecede yaşaması moralleri bozdu.

Bitcoin fiyatlarında meydana gelen aşağı doğru yönelim kafalarda soru işareti yarattı. Bazıları büyük yükselişin ve boğa sezonunun bittiğini bile söylüyor. Uzun vadede 20 bin dolar seviyelerine kadar çekileceğini ortaya atanlar da var. Peki siz Bitcoinin geleceği ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.


Yorumlar kapatıldı.