Bitcoin sert düşüşe devam ediyor: Yatırımcılar panik halinde

Haftanın potansiyeli yüksek kriptoları Bitcoin

Bitcoin sert düşüşe devam etmekte kararlı. Özellikle son dönemlerde bu kripto para biriminin tahmin edilenden çok daha sert bir şekilde düştüğü görülüyor. Hadi gelin merak edilen bütün ayrıntılara birlikte bakalım.

Dünyanın en büyüklük kripto para birimi olarak bilinen Bitcoin sert düşüşe devam etmekte kararlı. Son 3 ayın en düşük seviyesine kadar gerileyen kripto para devi şu sıralar tutunmaya çalışıyor. Ancak bunu başarması pek kolay olmayacak. Bitcoin 40 bin dolar seviyesini korumak istese bile yine de şartlar onu çok zorluyor.

Yaşanan düşüşün elbette bir nedeni var. Öncelikle ABD para politikasının sıkılaştırılması ile ilgili bazı açıklamalar yapıldı. Bu durum kripto paralara yeteri kadar yatırım yapılmayacağı konusunda bir görüş yarattı. Ayrıca Kazakistan’da internetin kapatılması düşüşü iyice körükledi.

Bitcoin sert düşüşe devam ediyor: Ortalık kızıştı

Kripto para devi ile ilgili yaşanan bu düşüş kısa vadede yatırımcıları korkuttu. Özellikle federal rezerv tarafından yapılan Aralık toplantısında ABD Merkez Bankası geri çekilme kararı aldı. Pandemi döneminde yapılan yardımlardan vazgeçilme ihtimali olduğu görüldü.

Bitcoin sert düşüşe

Yaşanan tüm bu gelişmeler üzerine Bitcoin sert bir şekilde düştü. Yaklaşık olarak yüzde 6,8 ile kripto para devi olan Ethereum en fazla düşenler arasında yer alıyor. Aynı zamanda solana bir geri çekilme yaşadı. Bitcoin ise 38 bin dolara geri çekilebilir. Bitcoin sert düşüşe devam ederse bu kaçınılmaz son olacak.

Bitcoin yön belirsizliği iyice can sıkmaya başladı: 2022 nasıl olacak?

Analistler tarafından yapılan açıklamalara baktığımızda kısa vadede yatırımcıların bu tür durumlar karşısında panik içinde olduğu söyleniyor. Ancak önümüzdeki günlerde fiyatları yeniden yükselişe geçme ihtimaline sahip. Zorlu bir hafta yatırımcıları bekliyor olacak.