Engelli kadın Facebook dolandırıcılarının ağına düştü

Facebook, gençler ve Instagram ile ilgili araştırmalarının bir kısmını yayınlayacak

Engelli kadın Facebook dolandırıcılarının oyununa geldi. Bu ona biraz pahalıya patladı. Hadi gelin Facebook üzerinden yapılan ticari faaliyetlerin aslında pek güvenilir olmadığını gösteren bu olaya birlikte bakalım.

İngiltere’de yaşayan bir engelli kadın Facebook dolandırıcılarının ağına düştü. Kendisi oğlu için ev kiralamak isterken dolandırıcılar tarafından kandırıldı. Yaklaşık olarak 2 bin sterlin değerindeki parasından olmakla kalmadı aynı zamanda psikolojik olarak yıprandı.

Dolandırıcılar küresel çapta neredeyse her yöntemi deniyor. Bu yöntemler ile birlikte bazı insanları kolaylıkla kandırıyorlar. Facebook bu konuda belki de en büyük alanlardan bir tanesi. Geçtiğimiz günlerde yaşanan bir dolandırılma olayı Facebook üzerinden hizmet alırken dikkatli olunması gerektiğini bir kez daha gösterdi.

Engelli kadın Facebook dolandırıcılarının sözlerine inandı

Engelli bir yaşlı kadın oğlu için ev bakarken gözüne bir yeri kestirdi. Facebook üzerinden verilen ilanları inceleyen bu kadın aslında dolandırıcılar ile karşılaşacağını bilmiyordu. İlan sahibiyle iletişime geçen bu yaşlı kadın her şeye inandı.

Engelli kadın Facebook dolandırıcılarının

Kendisine eve giderek pencerelerden içeri bakabileceği söylendi. Kadın dolandırıcılara inandı ve eve pencerelerden baktı. Elbette dolandırıcılar uzakta olduklarını ve gelip evi gösteremeyeceklerini söylemişti. Bunun üzerine yaşlı kadın pencerelerden bakarak evin içini görmeye çalıştı. Burayı beğendi ve ilan sahiplerinden kendisine kira sözleşmesi göndermelerini istedi.

Facebook kimlik avı saldırılarından en çok etkilenenlerden oldu

Engelli kadın Facebook dolandırıcılarının ağına düştü. Hazırlanan sahte sözleşmeyi imzaladı. Ayrıca onlara yaklaşık olarak 2 bin sterlin gönderdi. Sonuç olarak dolandırıcılar onu kandırmış oldu. Kadın durumu kolluk kuvvetlerine bildirdi ve yasal işlem başlattı. Özellikle Facebook gibi platformlardan hizmet alırken dikkatli olmanızı öneriyoruz.