Bitcoin neden düştü? İşte yanıtı!

Son günlerde bitcoin ile birlikte hemen hemen tüm kripto para birimlerinde büyük bir düşüş söz konusu. Peki Bitcoin neden düştü? İşte bu sorunun yanıtı.

Kripto para piyasası son birkaç gündür kan ağlıyor desek yeridir. Bir ara 60 bin dolar seviyesinin bile üzerine çıkan BTC muazzam bir değer kaybına uğradı. Bir ara 35 bin dolar seviyesine kadar gerileyen BTC sonrasında biraz toparlandı ve 40 bin dolar seviyesinin hemen altında gezinmeye başladı.

BTC’de yaşanan bu değer kaybı diğer kripto paraları da olumsuz etkiledi. Başta Ethereum olmak üzere altcoinlerin hepsi büyük kayıplar verdi. Bir ara 4300 dolar seviyelerine kadar yükselen ETH değeri bu çekilmede bir ara 2000 doların da altını gördü.

Bitcoin neden düştü? İşte yanıtı!

Peki gelelim asıl sorumuza. Ne oldu da birden bire kripto paralarda büyük bir değer kaybı yaşandı. Aslında son dönemde kripto paralara büyük bir düzeltmenin geleceği bekleniyordu. Nitekim hem Elon Musk’ın ardı ardına attığı olumsuz tweetler, hem de bazı hükümetlerin kripto paralarla ilgili olumsuz açıklamaları fitilin ucunu ateşlemiş oldu.

Sonuç olarak bu kadar olumsuz gelişmenin etkisiyle başta Bitcoin olmak üzere pek çok kripto para büyük ölçüde değer kaybetmiş oldu.

Piyasanın ne zaman normale döneceği ise şimdilik belirsiz. Zira her yeni gün düşüş trendi biraz daha artıyor.

Dip not: Yatırım tavsiyesi değildir.

Elon Musk bir paylaşım daha yaptı