Apple Fortnite oyunu sayesinde büyük bir gelir elde etti: Yakında komisyon cenneti olacak

Epic Games Apple sürtüşmesi Avrupa Birliği'ne taşındı!

Dünyanın en büyük teknoloji şirketleri içerisinde yer alan Apple Fortnite oyunu ile birlikte çok ciddi bir gelir elde etti. Her geçen yıl bu gelirini arttıran firmanın artık tepki çektiğini görüyoruz. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Apple bildiğiniz üzere kendi platformunda yüksek market komisyonları uyguluyor. App Store üzerinden indirilen ve oynanan oyunlar için yüzde 30 oranında komisyon alınıyor. Bu durum aynı zamanda firmaya ciddi bir gelir sağlıyor. En fazla Fortnite oyunu kötü etkileniyor. Geliştirici Epic Games şirketi ise şu anda Apple ile kavgalı.

Haksız bir kazanç elde edildiğini söyleyen şirket yüksek komisyonlardan kurtulabilmek için yaklaşık olarak yüzde 20 oranında indirim sunmaya çalışıyor. Fakat bu durum gelirleri önemli ölçüde etkiliyor.

Apple Fortnite oyunu komisyon kazancı bir çalışan tarafından açıklandı

Bugüne kadar hiç kimse Apple tarafından alınan komisyonların ne kadarlık gelir oluşturduğunu bilmiyordu. Ancak ilk defa bir çalışan net rakam açıkladı. Yapılan açıklamalarda firmanın 2018 yılından bu yana 100 milyon dolar kazandığını söylüyor. Bu para Fortnite oyunu üzerinden kesilen komisyonlardan elde edildi.

Apple Fortnite oyunu

Apple çalışanı tarafından yapılan bu açıklama aslında yetersiz diyebiliriz. Bağımsız araştırma kuruluşları Apple şirketinin Fortnite üzerinden gelirini 354 milyon dolar olarak hesapladı. Tüm bu rakamlar gerçekten de dudak uçuklatan cinsten. Şu sıralar Apple sürekli olarak mahkemeye veriliyor.

Apple Beats Studio Buds TWS kulaklıkları üzerine çalışıyor

Hem Spotify hem de Epic Games tarafından mahkeme süreçleri devam ediyor. Apple CEO’su Tim Cook bugünlerde tekrardan mahkemeye gidip ifade verecek. Peki sizce Apple komisyonları gerçekten de abartıyor mu?