Bitcoin fiyatı Ekim ayından bu yana %40 arttı

Bitcoin fiyatı Ekim ayından bu yana %40 arttı

Bitcoin’e (BTC) olan ilginin yeniden artması, kripto para biriminin 18 aydan fazla bir sürenin en yüksek seviyesine ulaşmasına neden oldu. İşte tüm detaylar.

Perşembe günü popüler kripto para, Mayıs 2022’den bu yana ilk kez 35.000 doların üzerine çıktı ve toplam piyasa değeri 700 milyar doların üzerine çıktı. Kazanımlar, yaklaşan “halving” etkinliğinin başka bir rekor kıran rakamlara sebep olabileceğini söylüyor. Nisan 2024’te gerçekleşmesi planlanan etkinlikte, Bitcoin üretiminin yarıya indirilmesi tartışılacak. Daha önceki tahminlerinde haklı çıkan Hollandalı analist PlanB, “Kripto para geri dönüşü olmayan noktanın ötesinde, bir boğa piyasası kaçınılmaz” dedi. “Tek soru şu: FOMO (kaçırma korkusu) ne zaman başlayacak, bu boğa ne kadar yükseğe çıkacak ve ne kadar sürecek?” Boğa koşusuna bahis oynayanlar arasında, Bitcoin yatırımını son yıllarda temel stratejilerinden biri haline getiren bir yazılım firması olan MicroStrategy de yer alıyor.

Bitcoin fiyatı Ekim ayından bu yana %40 arttı

ABD’li şirket Ekim ayında BTC başına ortalama 29.586 $ fiyatla 155 bitcoin daha satın alarak toplam varlığını 158.400 BTC’ye çıkardı. MicroStrategy kurucu ortağı Michael Saylor, Çarşamba günü yapılan kazanç açıklamasında “olumlu düzenleyici girişimin” ve artan netliğin “kurumsal yatırımcılar için bitcoin satın alma konusunda daha fazla rahatlık” yaratacağını söyledi. MicroStrategy’nin finans müdürü Andrew Kang şunları ekledi: “Kripto paraları edinme ve elde tutma konusundaki kararlılığımız, özellikle artan kurumsal benimsemenin umut verici sonuçlarıyla birlikte güçlü kalıyor.” Fiyatın tekrar ciddi anlamda yükselip yükselmeyeceği belli değil.

Napolyon’un olağanüstü savaş sahnelerinin perde arkası!