Meta, Threads gönderilerini artık gözümüze sokmayacak

Meta AI sohbet robotunu tanıttı!

Meta, yeni platformu Threads’in her yerde reklamını yapıyor ancak yakında şirket bu reklamları gözümüze nihayet sokmayacak. İşte tüm detaylar.

Meta, Twitter’ın çöküşünü fırsat bilerek kendi platformu Threads’i piyasaya sürmüştü ve şimdi şirket artık reklamları sonlandıracak. Görünüşe göre şirket, Threads için daha agresif büyüme hackleme taktiklerinden birine fren yapıyor olabilir. Şirket, Threads kullanıcılarının gönderilerinin Facebook ve Instagram akışlarında çapraz yayınlanmasını engelleyebilmeleri için yeni bir gizlilik ayarı üzerinde çalışıyor gibi görünüyor. Yayınlanmayan özellik, Alessandro Paluzzi tarafından fark edildi. Paluzzi, Threads’in gizlilik ayarlarındaki yeni “diğer uygulamalarda gönderi önerme” özelliğinin ekran görüntülerini paylaştı.

Meta, Threads gönderilerini artık gözümüze sokmayacak

Bu özellik, şirketin Threads’i güçlendirmek amacıyla Facebook akışlarında kullanıcıların Threads gönderilerini sunduğunu kabul etmesinden ancak bir hafta sonra geldi. Meta geçmişte diğer uygulamalarını tanıtmak için benzer taktikler kullanmış olsa da bu hamle, Threads kullanıcıları arasında pek popüler olmadı. Meta, geçen hafta kullanıcıların bu seçeneği seçmeme konusundaki şikayetlerine yanıt olarak “geri bildirimleri dinlediğini” söyledi. Özellikle Meta’nın varsayılan ayar olarak çapraz paylaşımı otomatik olarak etkinleştirmeyi planladığı görülüyor. Devre dışı bırakma ekranında “Profiliniz herkese açıksa, insanların sizi keşfedip takip edebilmesi için gönderileriniz diğer uygulamalarda önerilebilir” ifadesi yer alıyor. Threads ciddi anlamda ilgi gördü ancak bu ilgi zamanla biraz azaldı, zira Twitter şimdi X olarak gündemde kalmak için elinden geleni yapıyor.

Napolyon’un olağanüstü savaş sahnelerinin perde arkası!