Bitcoin bir ülkede daha yasal oldu

Bu altcoin yükselişe bitmex Bitcoin

Kripto para piyasasındaki en büyük coin olan BTC artık bir ülkede daha yasal hale geldi. Bitcoin bundan sonra Ukrayna’da da kullanılabilecek.

Bitcoin bir ülkede daha yasal oldu. Kripto para denildiğinde insanların aklına gelen ilk coinlerden birisi de şüphesiz Bitcoin olacaktır. Hatta medyaya yansıyan kripto para haberlerinin büyük bir çoğunluğu da Bitcoin üzerinden dönüyor.

Geçtiğimiz günlerde El Salvador Bitcoin’i resmi para birimi olarak ilan etmişti. Hatta bununla da kalmayan hükümet BTC’nin geçerli olmadığı işletmelere ceza vereceğini açıklamıştı. El Salvador’un ardından şimdi de Ukrayna benzer bir adım atmaya hazırlanıyor. Peki BTC Ukrayna’da da resmi para birimi olacak mı? İşte bu sorunun yanıtı.

Bitcoin bir ülkede daha yasal oldu

Bitcoin bir ülkede daha yasal oldu

Ukrayna ilk etapta BTC ile alış verişi serbest bırakacak. Yani BTC’yi resmi para birimi yapmayacak. Örneğin BTC’yi çeşitli alışverişlerde kullanmak mümkün olacak. Yani dileyen müşteriler BTC özelinde ödeme yapabilecekler.

Hatırlanacağı üzere Türkiye’de kripto para ile ilgili yayınlanan kararnamede kripto paralarla alışverişin yasak olduğu belirtilmişti. Bu yasa öncesinde ülkemizdeki bazı işletmeler de çeşitli kripto paralarla alış veriş yapmaya başlamışlardı.

Sonuç olarak kripto paraların yavaş yavaş tüm dünyaya yayıldığını söyleyebiliriz. Belki de kısa bir süre sonra dünyanın pek çok ülkesinde kripto paralar tamamen yasal hale gelecek. Tabi ki bekleyip göreceğiz.

Android 12 son beta sürümü hazır: Sona iyice yaklaştık