Bir dünya devi daha Türkiye kripto piyasasına giriyor

Ethereum mu Bitcoin mi sorusu yanıt buldu

Dünyanın en önemli kripto para borsalarından biri olan FTX, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımla Türk kullanıcılara müjdeli haberi verdi.

Bir dünya devi daha Türkiye kripto piyasasına giriyor. Türkiye, kripto dünyasının en hareketli isimlerinden biri. Neredeyse her gün artan hacmi ve kullanıcı sayısıyla kripto para piyasasında milyonlar dolarlık işlem gerçekleştiren Türk kullanıcılar, dünya devlerinin dikkatini çekmeye de devam ediyor.

Dünyanın en büyük kripto para borsası konumunda olan Binance’den sonra, Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük kripto para borsalarından biri olan FTX’de ülkemizde işlem yapmak için hazırlıklara başladı. Halihazırda, işlem hacmi açısından dünyanın 11. büyük borsası olan FTX, Coinmarketcap üzerinde yer alan borsalara göreyse üçüncü sırada.

Kripto para madenciliği elektrik kesintilerine yol açıyor

Bir dünya devi daha Türkiye kripto piyasasına giriyor

FTX TR ismiyle Twitter üzerinden kullanıcı hesabı açan borsa, ilk mesajı olarak “Merhaba Türkiye” paylaşımını yaptı ve bu sayede girişimlerinde sona gelindiğini de resmen müjdelemiş oldu. FTXTR.com alan adını da alan firmanın internet sitesi şimdilik herhangi içerik barındırmıyor. Bununla birlikte şirketin ABD kanalının 250’nin üzerinde farklı coin seçeneği sunması, benzer bir seçeneğin ülkemiz için de düşünülebileceğini gösteriyor.

Öte yandan, geçtiğimiz günlerde büyük bir düşüş yaşayan kripto para piyasasında ise sular henüz durulmuş değil. %30’un üzerinde bir düşüş yaşayan borsanın, ne zaman toparlanacağı ya da düşüşün devam edip etmeyeceği kullanıcıların en çok merak ettiği konuların başında geliyor. İşte böylesine zor bir dönemde FTX gibi bir  dünya devinin Türkiye piyasasına girmesi, kripto piyasalarını yakından takip edenlerin yüreklerine biraz olsun su serpti.

WhatsApp ses özelliğini değiştiriyor: Birisinin size bağırdığını anlayabileceksiniz