250 bin dolarlık kripto para çalındı

Bu 3 altcoin kripto

Dünyanın en güvenilir borsalarından birisi olarak bilinen bir yerden 250 bin dolarlık kripto para çalındı haberi geldi. Bu durum kripto paralar ile ilgili olan güveni etkileyebilir.

Merkezi olmayan kripto para borsası (DEX) Bisq üzerinden gerçekleştirilen kripto para çalma işlemleri sonucunda yaklaşık olarak 250 bin dolarlık kripto para açığı oluştu. Bu durum kullanıcıların kripto para borsalarına olan güvenini önemli ölçüde baltalamış oldu. Bu kripto para borsası daha önce de çeşitli güvenlik sorunları ile karşı karşıya kalmıştı.

Kripto para borsası güvenli mi?

Birçok kişinin bildiği üzere kripto paralar anonim olarak işlem yapılan bir borsa üzerinden alınıp satılabilir. Ancak her ne kadar anonim olunsa bile yine de bazen çeşitli yazılım açıkları ortaya çıkabiliyor. Bu yazılım açıkları nedeniyle birçok kişinin mağduriyeti söz konusu.

250 bin dolarlık kripto para calindi

Geçtiğimiz günlerde bir saldırganın kripto para borsasındaki açığı fark ettiği ve oradan saldırdığı söylendi. Bu saldırı sonucunda 3 Bitcoin ve 4000 XRP çalındığı ifade edildi. Bu da yaklaşık olarak 250.000 dolar civarına tekabül ediyor. Borsa bu çalma faaliyetinden sonra bir süre işleme kapatıldı. Ancak sorun giderilince hemen yeniden alış ve satış işlemleri başladı.

Akıllı bisikletler yapay zeka kullanacak

Kripto para piyasası günümüzün en önemli gerçeklerinden birisi olsa bile yine de bazı sorunlar ortaya çıkabiliyor. Özellikle de kimi yazılım açığı bulunduran şirketler büyük bir risk altında diyebiliriz. Muhtemelen ilerleyen günlerde kripto para borsaları daha fazla güvenlik önlemi alacaktır.