Toyota’dan Türkiye’ye özel araç!

toyota

Toyota’nın geçtiğimiz günlerde tanıttığı yeni modeli Toyota Corolla Cross, Türkiye’de dünyanın geri kalanından farklı bir motorla satışa sunulacak.

Toyota’dan Türkiye’ye özel araç! Ülkemizdeki vergi sistemi ve elektrikli otomobiller için henüz avantajlı sayılabilecek bir yapının kurulmamış olması, dünyanın en önemli otomobil üreticilerinden Toyota’yı Türkiye için farklı bir çözüm yolu üretmeye zorladı.

Geçtiğimiz gün resmen tanıtılan Toyota Corolla Cross, Avrupa’da 197 beygir güç üreten 2.0 litre hibrit motorla satışa sunulacak. Bununla birlikte, ülkemizdeki vergi dilimlerinden etkilenerek satış rakamlarında üzülmek istemeyen Toyota, yeni tanıttığı bu modeli ülkemizde 122 beygir güç üreten 1.8 litre hibrit motor paketiyle çıkaracak.

toyotatr

Toyota’dan Türkiye’ye özel araç!

Japon yetkililerin C-HR ile RAV4 arasında bir model olarak tanımladığı Corolla Cross, Toyota’nın 5. nesil hibrit sisteminin kullanan ilk model olma unvanını da ele geçirmiş vaziyette.

Dünyaca ünlü otomobil devinin bu yeni modeli, Avrupa ve pek çok dünya ülkesinde önümüzdeki günlerden itibaren resmen satışa sunulacak. Bununla birlikte Corolla Cross’un ülkemizde satışa sunulacağı tarih olarak ise gelecek yıl sonuna yakın bir zamandan bahsediliyor.

Tabi özellikle döviz kurunun tarihin en hareketli dönemlerinden birini yaşadığı şu günlerde, şimdiden 2022 yılı sonu için bir araç fiyatı tahmininde bulunmak çok doğru olmayacağından, Toyota Corolla Cross‘un muhtemel satış fiyatı hakkında şimdilik bir bilgi paylaşımında bulunamıyoruz. Ancak şu an ki fiyatlara bakıldığı zaman, hiç de öyle 200-300 bin liraya alınabilecek bir araba olmayacağını da rahatlıkla söyleyebiliriz.

Bu 3 altcoin kripto para analistlerinin radarında: Yükseliş beklentisi var