Binance, 570 milyon doları hackerlara kaptırdı

kripto para

Dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance, bu hafta gerçekleşen siber saldırıda yaklaşık 570 milyon dolarlık kripto parayı hackerlara kaptırdı.

Her ne kadar son dönemde oldukça sıkıntılı bir dönemden geçiyor olsa da, kripto pazarı son yıllarda büyük bir hızla büyüdü ve toplam hacmi bir trilyon doları aşan bir pazar haline geldi. Kripto pazarı büyüdükçe bu pazarın açıklarını istismar etmek isteyen siber suçluların ve dolandırıcıların sayısı da hızla arttı. Bugün geldiğimiz noktada artık kripto soygunları siber suçluların başlıca gelir kaynağı haline gelmiş durumda.

Hatırlayacağınız gibi geçtiğimiz aylarda Reuters tarafından paylaşılan bir rapor, daha bu yılın ilk yedi ayı bitmeden, siber suçlulara kaptırılan kripto paranın 2 milyar dolara ulaştığını göstermişti. Görünen o ki yıl bitene kadar bu rakam daha da yukarı çıkacak. Çünkü milyon dolarlık kripto soygunlarına bir yenisi daha eklendi. Hackerların bu seferki kurbanı ise dünyanın en büyük kripto borsası olan Binance oldu.

Binance kurucusu LUNA

Hackerların saldırısına uğrayan Binance, yüklü miktarda kripto paranın ele geçirildiğini fark etmesinin ardından platformundaki para transferlerini bir süreliğine durdurmak zorunda kaldı. İlk gelen haberlerde hackerlar tarafından ele geçirilen kripto paraların toplam değerinin yaklaşık 100 milyon dolar olduğu söyleniyordu. Ancak gelen son bilgiler kaybın çok daha yüksek olduğunu gösteriyor. Gelen bilgilere göre hackerlar tarafından ele geçirilen kripto paranın miktarı 500 milyon doların bile üzerinde. Binance’in bu saldırı sırasında yaklaşık 570 milyon dolarlık kripto parayı hackerlara kaptırdığı söyleniyor.

Binance gibi mevcut kripto platformları arasında en güvenilir platformlar arasında gösterilen bir sistemin bile hacklenmiş olması, kripto para borsalarının güvenilirliği konusundaki şüpheleri daha da alevlendirecektir şüphesiz. Her ne kadar kullanıcılar bu saldırıdan maddi kayıp yaşamayacak olsa da platformun güvenlik duvarının aşılmış olması endişe verici.

House of the Dragon’ın Türkiye yayıncısı belli oldu