Apple MacBook Pro bir anda alev aldı! Kullanıcı neredeyse ölüyordu

Apple MacBook Pro bir anda alev aldı! Kullanıcı neredeyse ölüyordu

Bir Apple MacBook Pro sahibi, kısa süre önce dizüstü bilgisayarının pili aniden alev aldığı için küçük yaralanmalar yaşadı. Söz konusu dizüstü bilgisayar 2015 MacBook Pro idi. İşte detaylar.

Apple MacBook Pro potansiyel bir yangın tehlikesi olduğu düşünüldüğünden bazı havayollarında yasaklanan bir model. Reddit kullanıcısı u/Squeezieful, olayın detaylarını sosyal medya platformunda paylaştı. Yanan dizüstü bilgisayarı yatağının altından çıkarmaya çalıştıktan sonra küçük yanıklara maruz kalan ellerini gösterdi. Kullanıcı yalnızca küçük yaralanmalarla karşı karşıya kalırken, alevler muhtemelen büyük maddi hasara (ev yangını gibi) veya daha da kötü yaralanmalara yol açabileceğinden potansiyel hasar oldukça büyük olabilirdi.

Apple MacBook Pro bir anda alev aldı! Kullanıcı neredeyse ölüyordu

Kullanıcıya göre MacBook Pro, uyku modunda yatağın altına yerleştirilmiş ve şarj olmuyormuş. Ancak daha sonra, dizüstü bilgisayarın eriyen plastik kasasından ve muhtemelen yanan lityum iyon pilden kaynaklanan dumanlar nedeniyle kullanıcı aniden uyanmış. Kullanıcı halısının bile yandığını dile getirdi. Reddit kullanıcısı dumanı fark ettiği için şanslı sayılabilir ancak zehirli dumanlar ve yangın ölümcül olabilirdi. 2015 yılında Apple, Eylül 2015 ile Şubat 2016 arasında satılan 15 inç MacBook Pro dizüstü bilgisayarları için büyük bir geri çağırma yayınlamıştı. Geri çağırma, bir dizi MacBook Pro biriminin şişme ve patlama gibi olaylarla karşılaşmasıyla gerçekleşti. O zamandan beri bu model yangın ihtimali ile biliniyor. Bu  şanssız olay da, muhtemelen kullanıcının MacBook Pro’nun bu hatalı sürümüne sahip olmasından kaynaklanıyordu. Ancak, sahibinin daha önce iade etmesi gerektiğini söylemek kolay olsa da, Reddit kullanıcısı, model numarasını pil geri çağırma programı formuna gönderdiğinde dizüstü bilgisayarının  “zaten servis gördüğünü” yanıtını almış.

MANA coin düşüşü devam edebilir: Metaverse projeleri tehlikede