BioNTech klinik çalışmaları hakkında bomba iddialar ortaya atıldı

asi

BioNTech klinik çalışmaları hakkında ilginç iddialar konuşuluyor. Üstelik bu iddialar rakip aşı şirketi tarafından ortaya atıldı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Bugüne kadar pek gündeme gelmeyen BioNTech klinik çalışmaları ilk defa ciddi ciddi konuşuluyor. Konuyla ilgili tartışmaları başlatan ise Keymen İlaç şirketinin sahibi Cantürk Alagöz. Kendisi Çinli aşı şirketi Sinovac’ın Türkiye’deki yasal dağıtıcısı. Durum böyle olunca açıklama yetkisi ona verildi.

Türkiye’de aşı olduysanız toplumun çok büyük bir bölümünün BioNTech tercih ettiğini görebilirsiniz. Hem Avrupa kaynaklı bir aşı olması hem de mRNA teknolojinin kullanması onu ön plana çıkarıyor. Bu nedenle birçok kişinin bu tür aşılar tercih ettiğini söyleyebiliriz. Sinovac bir miktar geri planda.

BioNTech klinik çalışmaları Sinovac kullanılarak yapıldı

Cantürk Alagöz tarafından yapılan açıklamalara göre BioNTech şirketinin kendisi bile klinik çalışmalarda Sinovac tercih etti. Bu nedenle kendilerinin onlardan geri kalır tarafları olmadığını ifade etti.

BioNTech klinik çalışmaları

Sözlerinin devamında, “Eksik bilgiler veriliyor. Şimdi birinin bir yıl koruduğu da yok, diğerinin üç ay koruduğu da doğru değil. Üç aşağı beş yukarı biri 5-6 aydır, diğeri 8 aydır. Ya da biri 4 aydır, diğeri 6 aydır. Budur yani.” dedi. Böylece insanların yanlış yönlendirildiğini söylemiş oldu. Tüm bu nedenlerden dolayı kullanıcılar BioNTech markasını tercih ediyor. BioNTech klinik çalışmaları bunda etkili.

Bakan Koca 3. doz Biontech için tarih verdi

Yaptığı açıklamalarda rakip aşı şirketi ile ilgili birçok yakınma durumu fark edildi. Kendisi 2 marka arasında çok fazla fark olmadığını düşünüyor. Özellikle son haftalarda Sinovac olanların sayısındaki azalma onları biraz kızdırmış gibi görünüyor. Peki sizin aşı konusundaki tercihiniz hangisi? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşınız.