Aşılama çalışmalarında 45 yaş üstü için yeşil ışık yakıldı

Koronavirüsten korunmak

Uzun bir süredir devam eden aşılama çalışmalarında 45 yaş üstü için gerekli izinler verildi. Salgın başladığından beri yaklaşık 1 yıl geçti ve Türkiye’de aşı olan kişi sayısı arttı.

Pandemi sürecinden kurtulmanın en önemli ayaklarından bir tanesi olan aşılama çalışmalarında 45 yaş üstü için gerekli onaylar verildi. Bugüne kadar toplamda 55 milyon civarında Covid-19 testi gerçekleştirilen Türkiye’de 5 milyon 300 bin vatandaşın test sonucu pozitif çıktı.

Tüm bunlara ek olarak 48 bin 341 vatandaş ne yazık ki pandemi nedeniyle hayatını kaybetti. Sonuçlara bakıldığında Türkiye’de hızlı bir şekilde aşılama çalışmalarının yapılması gerektiği ortaya çıktı. Geçtiğimiz haftalarda yaklaşık olarak 120 milyon doz Biontech aşısı Türkiye’ye geldi.

Aşılama çalışmalarında 45 yaş üstü önemli bir faktör

Herhangi bir ülkenin sürü bağışıklığı kazanması için mutlaka vatandaşlarının yüzde 70 gibi bir bölümünün aşılanmış olması gerekiyor. Aksi halde toplumsal bağışıklık ne yazık ki sağlanamıyor. Türkiye’de sırf bu nedenle aşılama çalışmaları büyük oranda artış gösterdi.

aşılama çalışmalarında 45 yaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan açıklamalarda 45 yaş üstü için aşılama başlayacağı ifade edildi. Böylece günlük hayatta normale dönmek için gerekli adımlar atılmış olacak. Özellikle maske kuralının kaldırılması neredeyse tamamen aşılamaya bağlı.

Koronavirüs hangi insanlarda hastalık yapmıyor: Bilim insanlarından büyük buluş

Yerli aşı konusunda son aşamaya gelindiğini ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca önümüzdeki hafta Faz-3 çalışmalarının uygulanacağını belirtti. Ayrıca üçüncü doz aşı olarak yerli aşının kullanımı konuşuluyor. Peki siz Türkiye’nin aşılama stratejisi hakkında ne düşünüyorsunuz?