Biontech aşısının koruyuculuğu düştü!

Koronavirüs aşılarının yan etkisi

İsrail’in yaptığı son araştırma Biontech aşısı olanların keyfini kaçıracak türden. Araştırmaya göre Biontech aşısının koruyuculuğu düştü. İşte konunun detayları.

Tüm dünya 2020’nin başlarından beri yeni tip koronavirüs ile mücadele ediyor. Geçtiğimiz yılın yaz aylarında tüm tedbirlerin kaldırılması ile birlikte vakalar adeta tavan yapmıştı. Şimdi ise yasaklar kalkmış olmasına rağmen insanlar aşıya güveniyorlar.

Hali hazırda ülkemizde hem Sinovac hem de Biontech aşılarının uygulaması yapılıyor. Kısa süre önce yapılan pek çok araştırma, Biontech ile ortaya çıkan korumanın çok daha yüksek oranlarda olduğunu gözler önüne sermişti.

Fakat İsrail’den gelen son araştırmalar keyifleri kaçıracak türden. Çünkü Biontech aşısının koruyuculuğu yüzde 64’lere kadar gerilemiş durumda. Bu durumun sebebinin ise Delta varyantı olduğu konuşuluyor.

Biontech aşısının koruyuculuğu düştü!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca daha önce Delta varyantı ile ilgili şu açıklamayı yapmıştı.

“Delta Plus 3 ilde 3 kişide görüldü. Bu kişiler aşılı değil. Birbiriyle temaslı kişiler değil. Delta varyantı sayıları giderek artıyor, 284’lere kadar çıktı. İl sayımız da artıyor, 30’u buldu. Yakında kritik görev almış olan kişiler de belediye başkanları dahil olmak üzere üçüncü dozu açmış olacağız.”

Görünen o ki koronavirüsten kolay bir kurtulma yolu yok. Tam bu kez bitti derken ortaya başka bir şey çıkıyor. Bakalım yeni varyantlar için de tam koruyuculuk sağlayan bir aşı çıkacak mı? Bunu bekleyip göreceğiz.

Motorola Edge 20, TENAA’da görüldü! İşte özellikleri