Biontech aşısı hakkında önemli itiraf! Etkisi azalıyor!

Biontech aşısı hakkında önemli itiraf

Hali hazırda ülkemizde de uygulanmakta olan Biontech aşısıyla ilgili önemli bir açıklama geldi. Aşının üretici ortaklarında biri olan Pfizer, etkinin zamanla azaldığını itiraf etti.

Biontech aşısı hakkında önemli itiraf! Etkisi azalıyor! 2020 yılından beri devam eden koronavirüs pandemisinde artık sona geliniyor. Aşılama oranının artmasıyla birlikte hastalık yüzünden hayatını kaybeden ya da yoğun bakıma giren hasta sayısı günden güne düşüyor.

Peki ülkemizde de yaygın olarak kullanılan Biontech aşısının koruyuculuğu ne kadar? Malum şimdiye kadar bu soruya pek çok cevap getirildi. Son olarak en sağlam cevap, direkt olarak ilk ağızdan, Biontech’in ortağı Pfizer’den geldi.

Biontech aşısı hakkında önemli itiraf! Etkisi azalıyor!

Biontech aşısı hakkında önemli itiraf

Konu ile ilgili yapılan açıklamada şu satırlara yer verildi.

“Aşının koruma etkisi her iki ayda yüzde 6 azalıyor. Tam doz aşılı olunduğunda yüzde 96.2 olan koruma oranı, dört ay sonra yüzde 83.7’ye iniyor.”

Bunun yanında 3. doz ile birlikte koruma oranının tekrardan yüzde 95 seviyelerine çıktığı da ifade edildi. Görünen o ki aşılama olayı 2 doz ile sınırlı kalmayacak. Önümüzdeki süreçte 3 hatta 4. doz aşıyı bile olmak zorunda kalabiliriz. En azından yapılan açıklama buna işaret ediyor.

Öte yandan ülkemizde uygulanan bir diğer aşı türü olan Sinovac’ın bu bağlamda ne kadar koruyucu olduğu hala soru işareti. Çünkü 2. doz Sinovac olanların yoğun bakımda tedavi görme oranı hayli yüksek. Bu da ister istemez kafaları karıştırıyor.

Katlanabilir Pixel cihazı için geri sayım başladı: İlk sızıntılar geldi