Tesla çip üretimi konusunda çok ciddi: Yeni yapay zeka teknolojisi

Tesla Model S Plaid sürüş sırasında alev aldı!

Tesla çip üretimi ile ilgili son derece kararlı bir süreç yürütüyor. Şirketin bu konuda kesin kararlı olduğunu söyleyebiliriz. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen tüm detaylara birlikte bakalım.

Hatırlayacağınız üzere Tesla çip üretimi ile ilgili ilk sinyalleri Tesla AI etkinliğinde vermişti. Birçok kişi kendi çiplerini üretmesinin büyük bir öneme sahip olduğunu düşünüyor. Ayrıca insansı robotun ve onun yaptığı dans yeni yapay zeka teknolojisi mi geliyor sorularını güçlendirdi.

Tesla tarafından yapılan açıklamalara göre yeni yapay zeka çipi D1 olacak. Bu çip sayesinde şirket yapay zeka konusunda söz sahibi olmak istiyor. Peki dünyada birçok çip şirketi varken neden kendi üretimini yine kendileri yapmak istiyor. Aslında bunun cevabı oldukça basit.

Tesla çip üretimi için kolları sıvadı

Tesla kendi silikon çiplerini üretmek istiyor. Bunun nedeni ise optimuma bir şekilde ulaşabilmek. Daha basit bir ifade ile anlatmak gerekirse Apple cihazlarını ele alalım. Birçok marka Apple şirketinden çok daha fazla RAM ve işlemci gücüne sahip. Ancak Apple bu konularda rahatlıkla diğer firmaları geçebiliyor.

Tesla çip üretimi

Burada çok önemli bir detay devreye giriyor. Apple kendi çiplerini ürettiği için birçok konuda daha hedef odaklı olabiliyor. Mesela iPhone 13 için ürettiği çipleri yine hedef odaklı bir şekilde üreterek kullanıcılara sunuyor. Bilgisayarlarda da benzer yöntemler izlediğini söyleyebiliriz. Eğer Tesla kendi çiplerini yaparsa bu defa sadece otonom araçları hedefleyen çipler üretmiş olacak.

Tesla katili şirket ilk aracını üretti: Büyük rekabet şimdi başlıyor

Şimdilik pazar lideri Intel olsa bile yine de Tesla büyük bir rakip olacak gibi görünüyor. Amazon, Microsoft ve Google gibi markalar kendi özel çiplerini üretmeye çalışıyor. Kısacası gelecek yıllarda her markanın kendi çip fabrikasını kurduğunu duyabiliriz. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz.