BionTech aşısı aile hekimleri tarafından uygulanacak: İşte yeni aşılama sistemi

Koronavirüs çocuklarda felç

Koronavirüs ile mücadele kapsamında kullanılan BionTech aşısı aile hekimleri tarafından uygulanacak. Peki yeni aşılama sistemi nasıl olacak? İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Sağlık Bakanlığı aşılama konusuna büyük bir önem veriyor. Özellikle son dönemlerde çok fazla gündeme gelen aşılama dedikoduları bakanlığı harekete geçirdi diyebiliriz. Peki ne oldu da aniden aşı konusunda hız kazanılmak istendi? Bunun en büyük sebebi hiç şüphesiz halk baskısı.

Hem sosyal medyada hem de sokakta vatandaşlar aşı konusunda sürekli eleştiri yaptı. Bu durum hükümet yetkililerini harekete geçirdi. BionTech bugüne kadar üretilen aşılar içerisinde en güçlü etki gösteren marka olarak biliniyor. Yeni aşı stratejisi bu marka üzerinden yürütülecek gibi görünüyor.

BionTech aşısı aile hekimleri için önemli bir proje olacak

Aşı sistemlerinin çok daha gelişmiş bir hale gelmesi için bazı denemeler yapılıyor. Bunun için sadece aşıların yapılması yetmiyor. Aynı zamanda uygulanacak sistemin hızlı olması gerekiyor. Mesela aşılama 1 yıla yayılmamalı. Bunun yerine 1 ay içerisinde seri aşılama yapılmalı.

BionTech aşısı aile hekimleri

Pfizer/BionTech ile 90 milyon doz yeni koronavirüs aşısı konusunda anlaşan Sağlık Bakanlığı yeni bir proje başlatıyor. Bu proje kapsamında aşı olmayan kimse kalmayacak. Herkese aşı yapılması planlanıyor. Böylece virüse karşı güçlü bir koruma sağlanabilir.

Koronavirüsün laboratuvar ürünü olduğu iddiaları giderek güçleniyor

Yapılan son açıklamalara göre aile hekimlerinin de işin içinde olduğu yeni bir sistem getiriliyor. Bu sistem için Aydın pilot il olarak seçildi. İlk etapta Türkiye genelinde 45 milyon kişi aşılanacak. Bakalım bu proje ile birlikte Haziran ayında sürü bağışıklığı kazanabilecek miyiz?