Koronavirüsün laboratuvar ürünü olduğu iddiaları giderek güçleniyor

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Koronavirüsün laboratuvar ürünü olduğu ile ilgili iddialar giderek güç kazanıyor. Peki ne oldu da birden bire yeniden böyle fikirler iyice parladı. İşte konuyla alakalı merak edilen detaylar.

Küresel çapta tüm dünyayı canından bezdiren Covid-19 salgını her geçen gün daha fazla yayılıyor. Üstelik bazı bölgelerde yarattığı etki hatırı sayılır bir şekilde korkunç seviyeye ulaştı. Mesela Hindistan’da vaka sayıları adeta durdurulamıyor. Her geçen gün 400 bin yeni vakanın ortaya çıkması bu endişeleri artıyor.

Böylesine vahim olan bu tabloyu bir kenara bırakırsak The Wall Street Journal gazetesinin iddialarına bakabiliriz. Yapılan açıklamalara göre Kasım 2019 tarihinde Wuhan Viroloji Enstitüsü içerisinde çalışan üç laboratuvar görevlisi ağır hastalandı. Onların hastalıkları hem mevsimsel grip hem de Covid-19 ile son derece yakın.

Koronavirüsün laboratuvar ürünü olduğunu söyleyenlerin sayısı artıyor

Koronavirüs başlangıcında herkes virüsün yarasalar üzerinden insanlara bulaştığını söyledi. Bu neredeyse tek kabul edilen fikirdi. Ancak araştırmalar yapılmaya devam edildikçe ortaya ilginç sonuçlar çıktı. Bazları Wuhan Viroloji Laboratuvarı’nda bu virüsün üretildiğini söyledi.

Koronavirüsün laboratuvar ürünü

Çin devlet medyası ise konuyla ilgili yapılan açıklamalarda bunu reddetti. Ayrıca tüm iddiaların tamamen yalan olduğu söylendi. Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında da yarasalar üzerinden bulaşmış olma ihtimali daha yüksek görülüyor. Ancak ABD bu virüsün Çin’de üretilmiş olma olasılığına yoğunlaşıyor.

Tinder koronavirüs mücadelesinde kullanılacak: Flört uygulamaları aşı sürecini destekleyecek

Herhangi bir şekilde Çin bu virüsü kendisi laboratuvarda ürettiyse tüm dünyada ciddi bir tazminat davası ile karşı karşıya kalabilir. Böyle bir durumda devletin ekonomik sistemi bile çökme ihtimaline sahip. Bu nedenle Çin böyle bir şey yapmışsa da itiraf etmeyecektir.