Yeni aşı takvimi ortaya çıktı: Kimler aşı olacak!

Yeni aşı takvimi

Yeni aşı takvimi ile birlikte herkes umutlandı. Peki bu defa kimler aşı takvimi içerisinde yer alacak? İşte konuyla alakalı merak edilen bütün detaylar.

Küresel çapta büyük problemlere neden olan koronavirüse karşı yeni aşı takvimi ortaya çıktı. Peki bu sefer aşı ile ilgili ne tür önlemler alınması planlanıyor? Hatırlayacağınız üzere Sağlık Bakanı herkese yetecek kadar aşı olmadığını söylemişti. Daha doğrusu ilk etapta idareli kullanmaları gerektiğini vurguladı.

Pandemi sürecinde büyük fedakarlık gösteren sağlık çalışanları, aşılama takviminde ilk sırada yer alıyordu. Onların her gün salgın ile yüz yüze gelmesi ilk sırada yer almaları için yeterli sebepti. Şimdi ise Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara göre ikinci aşamaya geçiliyor.

65 yaş üstü için umut veren haber

Salgın devam ederken ölen kişilerin önemli bir bölümünün 65 yaş üstü içerisinde yer alması Sağlık Bakanlığı’nı harekete geçirdi. Onların salgından korunması için ortaya konulan çabalar ne yazık ki yeterli olmadı. Bu nedenle aşılama süreci hızlı bir şekilde 65 yaş üstü için başlatıldı.

Yeni aşı takvimi
Sağlık Bakanı Fahrettin koca tarafından yapılan açıklamalara göre bu yaş grubundakiler aşı olmaya başlayacak. Ayrıca onların 60 yaş üzeri eşleri yine bu imkandan yararlanacak. Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında, bu gerçekten de olumlu bir haber. Özellikle ölüm sayılarını azaltması bakımından son derece sevindirici.

Koronavirüs aşısında ikinci doz kullanılacak: İşte aşı sistemi!

Fahrettin Koca tarafından yapılan başka bir açıklamaya göre BioNTech aşısı Türkiye’ye geldi. Böylece Türkiye ilk defa son derece güçlü bir aşı almış oldu. Bildiğiniz üzere Almanya merkezli bir şirket tarafından üretiliyor ve oldukça yüksek koruma sağladığı söylenebilir. Bugüne kadar 3 milyon vatandaş bütün aşılardan yararlandı. Konuyla alakalı gelişmeler ortaya çıktıkça detayları sizlere aktarmaya devam ediyoruz.